L. Kochanauskas: „Nesijaučiu gerai – gerai būna tik kai žaidžiu“

Kraupią traumą Lietuvos A lygos čempionato rungtynėse patyręs ir sėkmingai sveikstantis „Trakų“ puolėjas Lukas Kochanauskas nekantrauja grįžti į aikštę. Per pastarąsias dvi savaites jis dukart stadione stebėjo komandos draugų žaidimą, kurie padovanojo dvi pergales.

Lukas Kochanauskas<br>fkt.lt
Lukas Kochanauskas<br>fkt.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-18 23:36, atnaujinta 2017-10-20 00:26

„Sėdėti tribūnose ir keista, ir sunku. Visas verdu, nervuojuosi, noriu padėti komandai, deja, negaliu. Visgi stengiuosi komandai padėti iš visų jėgų“, – po pergalės prieš „Utenį“ kalbėjo šį sezoną dešimt įvarčių įmušęs puolėjas.

– Lukai, kas jūsų nuomone labiausiai pasikeitė komandos žaidime nuo to laiko, kai nebegalite jai padėti?

– Nepasakyčiau, kad labai čia kažkas pasikeitė. Tiesiog matosi, kad pastaruoju metu komanda išsunkta. Kai žaidi kas tris dienas, paprasčiausiai nespėji atsistatyti. Manau, tai yra pagrindinė priežastis, trukdanti žaisti tą galingą žaidimą, kokį žaidėme prieš Europos taurę. Bet tai tik mano nuomonė.

– Praktiškai po kiekvienų „Trakų“ rungtynių specialistai pastebi, kad komandai trūko Luko Kochanausko. Kaip jums atrodo, labai jo trūksta komandai?

– Aišku, man malonu tai girdėti, tačiau mūsų komanda turi daug aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie jau apsiprato aikštėje be manęs. Žaidžiant nauja taktika, visada turi praeiti kažkiek laiko, kad priprastum prie jos.

– Debiutinėse rungtynėse turėjote galimybę įvertinti Nerijaus Valskio galimybes. Koks pirmas įspūdis?

– Visi besidomintys futbolu puikiai žino Nerijų, jo lygį, galimybes. Jis puikus žaidėjas, tad tai puikus pastiprinimas mūsų komandai. Pirmose rungtynėse jis turėjo puikų šansą pasižymėti, kuriuo nepasinaudojo tik dėl praktikos stygiaus. Jaučiu, kad kitose rungtynėse jis atidarys savo įvarčių sąskaitą ir labai greitai pritaps prie komandos.

– O kaip jūs pats jaučiatės? Kaip koja?

– Negaliu sakyti, kad jaučiuosi labai gerai, nes taip jaučiuosi tik žaisdamas futbolą.

– Gal yra preliminarūs grafikai, kada grįšite?

– Rugsėjo 9 dieną lankysiuosi pas gydytojus, kurie mane operavo. Tada jau turėčiau pradėti reabilitaciją, kurią aptarsime su krepšinio rinktinės gydytoju Vyteniu Trumpicku. Reikia nutarti, kur man geriau tą reabilitaciją atlikti ir panašiai.

O kada grįšiu į aikštę.. dar apie tai per anksti kalbėti – tai priklausys nuo kaulo gijimo.

– Yra dalykų, kurių dabar labai laukiate?

– Vienas dalykas yra. Be proto laukiu to momento, kai vėl žengsiu į aikštę ir jausiu malonumą būdamas joje. Tribūnose, galiu pasakyti, kad man būna labai sunku. Tu matai, kaip komandos draaugai atiduoda jėgas, tačiau pats niekuo negali padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.