Lietuvos futbolas pūva toliau: raupsais įtariamas ir „Nevėžis“

„Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio B“ dvikovos momentas, kai buvo pelnytas antrasis įvartis kėdainiškiams.<br>youtube.com nuotr.
„Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio B“ dvikovos momentas, kai buvo pelnytas antrasis įvartis kėdainiškiams.<br>youtube.com nuotr.
„Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio B“ dvikovos momentas, kai buvo pelnytas antrasis įvartis kėdainiškiams.<br>youtube.com
„Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio B“ dvikovos momentas, kai buvo pelnytas antrasis įvartis kėdainiškiams.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 8:07 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:18 AM

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Lietuvos futbolas ir vėl linksniuojamas galimame skandale dėl lažybų. Ne vieną kartą dėl sutartų mačų kaltinamų Lietuvos futbolo A lygos klubų pėdomis greičiausiai nutarė žengti ir pirmosios lygos ekipos.

Visų sirgalių ir futbolo specialistų dėmesį po sekmadienio dvikovų pritraukė Kėdainių „Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio-B“ akistata, kurią 5:1 laimėjo vilniečiai. Lietuvos futbolo federacija pradėjo tyrimą, ar kėdainiškių ekipos futbolininkai nesielgė itin nesportiškai – keli praleisti įvarčiai verčia manyti, kad „Nevėžis“ pralaimėjo specialiai.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kaip pranešė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Tyrimų komitetas, jis pradėjo tyrimą dėl galimo sąžiningo žaidimo principų pažeidimų rugpjūčio 23 d. Lietuvos Pirmos lygos čempionato 24 turo rungtynėse tarp Vilniaus „Žalgirio B“ ir Kėdainių „Nevėžio“ klubo.

Tyrimas pradėtas pagal LFF Drausmės kodekso 44 str. (neteisėtos įtakos darymas ir sutartų rungtynių draudimas). Apie pradėtą tyrimą informuotas „Nevėžio“ klubas.

Po to, kai Kėdainių klubas į priekį įsiveržė 38 minutę, „netikėtumai“ ir „klaidos“ pasipylė nuo 65 min. Tuomet svečių gynėjas lyg pats to norėdamas ir pasikišęs rankas už nugaros, praleido atakuojantį žalgirietį ir leido jam pelnyti išlyginamąjį įvartį. Itin daug diskusijų ir sukėlė antrasis įvartis į „Nevėžio“ vartus, kuris krito dar po 5 minučių.

„Nevėžio“ žaidėjai tiesiog privertė žalgiriečius įmušti: „Žalgiris“ atakavo ir baudos aikštėje po smūgio bei rikošeto Kėdainių vartininkas tik atmušė kamuolį prieš save. Vietoj to, kad išmuštų sviedinį, kėdainiškių gynėjas stovėjo priešais jį ir darė viską, kad kamuolį negalėtų pagauti ar išmušti vartininkas – buvo siena tarp saviškio ir sviedinio. Žalgirietis pasinaudojo „dovana“ ir įmušė antrą įvartį.

Trečiasis įvartis į Kėdainių klubo vartus taip pat keistokas. „Nevėžio“ gynėjas neapdairiai prarado kamuolį aikštės viduryje ir vilniečiai suskubo mušti įvartį. Tuo tarpu „Nevėžio“ gynėjas Domantas Nebilevičius, galėjęs vytis varžovus, delsė ir savo vartų link bėgo ristele.

Šalies futbolo A lygos klubai nuo praėjusių metų jau ne kartą buvo kaltinami nesąžiningu žaidimu. Praėjusią savaitę dėl įtarimų apie galimą manipuliavimą rungtynių baigtimi LFF nukėlė du Pakruojo „Kruojos“ antrosios ekipos mačus.

Skandalą neseniai sukėlė ir pagrindinė Lietuvos vicečempionų ekipa „Kruoja“, kurios rungtynes su „Šiauliais“ teko pirmą kartą A lygos istorijoje trumpam sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.