Nebijo: S. Blatterio neiškrapšto net ir kriminalinis tyrimas

Seppas Blatteris sugrįžo į savo kabinetą FIFA būstinėje ir darbuotojams pabrėžė, kad nepadarė nieko nelegalaus ar netinkamo. S.Blatteris į FIFA sugrįžo praėjus trims dienoms po to, kai Šveicarijos tyrėjai jį apklausė dėl pasaulio futbolo organizaciją galingai krečiančio korupcijos skandalo.

S.Blatteriui vykstantis tyrimas ir kaltinimai jam baimės nekelia.<br>AP nuotr.
S.Blatteriui vykstantis tyrimas ir kaltinimai jam baimės nekelia.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 11:23 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 1:02 AM

S.Blatteris vasarį turėtų užleisti FIFA prezidento kėdę naujai išrinktam vadovui. Penktajai kadencijai gegužę perrinktas S.Blatteris po rinkimų sulaukė daugybės kritikos ir tada pažadėjo trauktis.

Kol Šveicarijos ir JAV pareigūnai krėtė aukšto rango FIFA narius, S.Blatteris stengėsi nekomentuoti situacijos ir į viską žiūrėjo pro pirštus, tačiau prieš keletą dienų šveicarų pareigūnai iškvietė S.Blatterį apklausai ir paskelbė, kad pradėjo baudžiamąją bylą.

Nepaisant to, kriminalinio tyrimo objektu tapęs 79 metų S.Blatteris trauktis anksčiau nutartos datos neketina.

„Prezidentas Blatteris šiandieną kalbėjo su FIFA personalu ir informavo, kad bendradarbiauja su pareigūnais bei pabrėžė, kad nepadarė nieko nelegalaus ar netinkamo. Jis pabrėžė, kad liks FIFA prezidentu“, – pranešime cituojamas S.Blatterio advokatas Richardas Cullenas.

Penktadienį S.Blatteriui teko atsakyti į šveicarų tyrėjų klausimus. Šie susidomėjo, kodėl FIFA 2011 metais sumokėjo 2 milijonus Šveicarijos frankų UEFA prezidentui Micheliui Platini.

S.Blatteris neigė, kad padarė kažką netinkamo. M.Platini, kuris taip pat yra FIFA viceprezidentas, buvo apklaustas, kaip liudininkas.

„Prezidentas Blatteris penktadienį šveicarų pareigūnams sakė, kad ponas Platini turi vertingus santykius su FIFA ir nuo 1998 metų prezidentui padeda, kaip patarėjas, – teigė R.Cullenas. – Jis paaiškino prokurorams, kad išmokos buvo kompensacija ir nieko daugiau. Visi pinigai buvo įtraukti į FIFA apyskaitą.“

S.Blatterio atstovų pranešime nekalbama apie kitus kaltinimus šveicarui. Tyrėjų akį patraukė ir S.Blatterio sprendimas perleisti 2014 metų pasaulio futbolo čempionato transliacijų teises buvusiam FIFA viceprezidentui Jackui Warneriui.

„Kadangi dar vyksta tyrimas, prezidentas Blatteris neatsakinės į šiuos klausimus“, – pranešime užbaigė R.Cullenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.