Futbolo federacija rado, kas keis rinktinėje I. Pankratjevą?

Lietuvos futbolo rinktinei išgyvenant tamsų laikotarpį Vilniaus stadionuose vis dažniau galima išvysti Mareką Zubą. Lenkas pripažino, jog jį domintų galimybė treniruoti mūsų šalies nacionalinę komandą. Buvęs Vilniaus „Žalgirio“ treneris iš Lenkijos vėl tapo dažnas svečias mūsų šalies sostinėje.

„Žalgirį“ treniravusį M.Zubą domintų galimybė treniruoti Lietuvos rinktinę.<br>T.Bauro nuotr.
„Žalgirį“ treniravusį M.Zubą domintų galimybė treniruoti Lietuvos rinktinę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015-09-30 05:00, atnaujinta 2017-10-12 18:36

Bet, skirtingai nei daugumą jo tautiečių, M.Zubą Vilniuje domina ne bažnyčia prie Aušros vartų.

Į Vilnių atvyksta dėl futbolo

Rugsėjo pradžioje LFF stadione M.Zubas stebėjo Lietuvos futbolininkų rungtynes su San Marinu.

Praėjusį penktadienį 51 metų treneris spardė kamuolį „Žalgirio“ administracijos komandoje per turnyrą „Senvagės“ gimnazijos futbolo aikštės atidarymo proga.

„Pirmiausia – Lietuvoje turiu daug draugų, – apie dažnus vizitus į Vilnių „Lietuvos rytui“ sakė M.Zubas. – Bet futbolas yra pagrindinė priežastis, kodėl atvykstu į Lietuvą pasižiūrėti rungtynių. Man nėra taip svarbu, ar žaidžia „Žalgiris“, ar Lietuvos rinktinė.“

Domintų darbas rinktinėje

Europos pirmenybių atrankos varžybose Lietuvos rinktinei liko sužaisti du mačus – spalio 9 dieną Liublianoje su Slovėnija ir spalio 12 dieną Vilniuje su Anglija, o Igorio Pankratjevo galimybės likti poste nėra vertinamos aukštai.

51 metų kaunietis klausimų apie atsistatydinimą šį mėnesį sulaukė ir Taline po 0:1 pralaimėto mačo Estijai, ir po Vilniuje 2:1 išplėštos pergalės prieš San Mariną.

Lietuvos rinktinė sunkia pergale prieš San Mariną nutraukė penkių pralaimėjimų seriją, bet lietuviai lieka penkti E grupėje, blyškiai žaisdami ir turėdami miglotų galimybių tokį futbolą pakeisti.

Kalbama, kad Lietuvos futbolo federacija nupirko M.Zubui skrydžio bilietą į Lietuvos rungtynes Slovėnijoje, taip dar labiau sustiprindama įtarimus, kad ieškomas I.Pankratjevo įpėdinis jau surastas.

„O, tai įdomu, – šyptelėjo M.Zubas, paklaustas apie bilietus į Liublianą. – Šiuo metu nesu apsisprendęs, ar vykti į Slovėniją, ar likti Lenkijoje. Būdamas Vilniuje kartais susitinku su Lietuvos futbolo federacijos prezidentu (Juliumi Kvedaru. – Red.), nes pažįstu jį nuo tada, kai dirbau Lietuvoje. Kartais pasikalbame su juo apie „Žalgirį“ ir Lietuvos futbolą.

Žinau, kad atmosfera rinktinėje nėra gera, nes rezultatai nėra tokie, kokių tikėtasi.

Kai atrankos kovos eina į pabaigą, tokioje situacijoje bet kurioje šalyje treneriui tenka išskirtinis dėmesys.

Jei vieną dieną federacija nuspręs ką nors keisti trenerių štabe ir jei būsiu laisvas, mane tikrai domintų galimybė kalbėtis apie šį postą.

Dirbti nacionalinės komandos treneriu man būtų įdomu.“

Su „Žalgiriu“ – 7 titulai

I.Pankratjevas Lietuvos rinktinę treniruoja nuo 2013 metų spalio, kai pakilo iš asistento pareigų, užėmęs Csabos Laszlo vietą.

Vengrijos futbolo specialisto treniruota Lietuvos rinktinė per 16 oficialių ir kontrolinių mačų iškovojo tik 2 pergales (abi – prieš Lichtenšteiną).

Kai LFF atleido vengrą, M.Zubas buvo minimas tarp galimų kandidatų stoti prie Lietuvos rinktinės vairo, bet tuo metu Lenkijos futbolo treneris treniravo Vilniaus „Žalgirį“.

Per pustrečių metų (2012–2014 m.) M.Zubo treniruojami žalgiriečiai sužaidė 104 rungtynes ir iškovojo 7 titulus: po du kartus laimėjo Lietuvos čempionatą ir taurę bei tris sykius Supertaurę.

Kai „Žalgiris“ atsisveikino su treneriu iš Lenkijos ir pakvietė Valdą Dambrauską, M.Zubas buvo tapęs Belchatuvo GKS komandos treneriu.

Bet šiame Lenkijos klube jis dirbo tik du mėnesius.

„Šiuo metu esu laisvas, – sakė M.Zubas. – Buvo pora užklausų, bet juk ne visada būtina priimti sprendimą.

Šiuo metu neturiu jokių įsipareigojimų klubui.

Bet laikas eina ir aš jau galvoju apie naują darbą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.