„Coca-Cola“ neapsikentė: pareikalavo trauktis FIFA prezidentą

Viena iš pagrindinių Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) rėmėja kompanija „Coca-Cola“ raštu kreipėsi į Federacijos vadovą 79-erių Seppą Blatterį su reikalavimu, kad šis galiausiai pasitrauktų iš posto ir baigtųsi jau ne vieną mėnesį vykstantis futbolo žlugdymas.

S.Blatteris<br>APF nuotr.
S.Blatteris<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 11:30 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:51 AM

Pasaulinės gaiviųjų gėrimų kompanijos rašte sakoma, kad S.Blatterio pasitraukimas dėl FIFA krečiančio kyšininkavimo skandalo iškart turėtų užbaigti futbolo agoniją.

„Kasdien FIFA įtaka ir jos įvaizdis tik menkėja. Pakeisti šią situacija įmanoma tik reformuojant organizaciją“, – elektroniniu paštu atsiųstame laiške S.Blatteriui rašo „Coca-Cola“ vadovybė.

Kompanija tikina, kad FIFA prezidento pasitraukimas padės sugrąžinti pasitikėjimą organizacija.

Tačiau S. Blatteris pareiškė, kad trauktis neketina.

S.Blatteris vasarį turėtų užleisti FIFA prezidento kėdę naujai išrinktam vadovui. Penktajai kadencijai gegužę perrinktas S.Blatteris po rinkimų sulaukė daugybės kritikos ir tada pažadėjo trauktis.

FIFA skandalas buvo trumpam aprimęs, tačiau Šveicarijos pareigūnai sudavė dar vieną smūgį korupcijos iki šaknų krečiamai pasaulio futbolo organizacijai. Šveicarai po ilgo laiko pateikė kaltinimus FIFA vadovui Seppui Blatteriui ir pradėjo baudžiamąją bylą.

Dauguma kaltinimų S.Blatteriui ir jo kompanionams susiję su finansais. FIFA vadovas kaltinamas neteisėta 2 milijonų frankų išmoka UEFA vadovui Micheliui Platini bei prisidėjus prie 2014 metų pasaulio futbolo čempionato televizinių transliacijų teisių perdavimo kitam korumpuotam funkcionieriui Jackui Warneriui.

Dar gegužę JAV ir Šveicarijos teisėsauga sulaikė septynis aukšto rango FIFA pareigūnus ir jiems pareiškė kaltinimus reketu, korupcija ir pinigų plovimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.