Anglijos rinktinės žvaigždė: prostitutes pamėgęs šalies didvyris

Spalio 12-ąją dieną Anglijos futbolo žvaigždės išmėgins dirbtinę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono dangą. Tarp ryškiausių varžovų žaidėjų sirgaliai neišvys įvarčių badą išgyvenančio, tačiau bene ryškiausia rinktinės figūra išliekančio Wayne‘o Rooney. Jis dėl traumos liks ant atsarginių žaidėjų suolo.

W,Rooney – Anglijos rinktinės kapitonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
W,Rooney – Anglijos rinktinės kapitonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 2:38 AM

29-erių metų „Manchester United“ puolėjas Anglijos rinktinėje debiutavo dar prieš dvyliką metų – 2003 metais. Tada jis tapo jaunausiu visų laikų žaidėju, debiutavusiu šalies vyrų rinktinėje.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Po kiek laiko iš jo šį rekordą paveržė kitas anglas, atvyksiantis į Lietuvą – Theo Walcottas, tačiau W.Rooney vis dar yra jauniausias žaidėjas, pelnęs įvartį Anglijos rinktinei oficialiose rungtynėse.

Tą jis padarė būdamas vos septyniolikos metų, pelnydamas įvartį prieš Makedoniją atrankoje į 2004 metų Europos čempionatą.

Nuo to laiko prabėgo jau daugiau nei dešimt metų, o vienu geriausių Anglijos žaidėju laikomas puolėjas, dažnai atsiduriantis ir saugo pozicijoje, pasiekė ne vieną pergalę aikštėje, tačiau kartu įklimpo į kelis skandalus.

Aštuoniolikmetis milijonierius

W.Rooney gimė Liverpulio mieste ir turi airiško kraujo – tačiau kai 16-os metų sulaukė kvietimo žaisti Airijos rinktinėje, ilgai nedvejojo.

„Aš esu anglas“, – griežtai nukirto jis.

Gimęs Liverpulyje jis palaikė vietos „Everton“ ir nekentė „Liverpool“ klubo. Devynerių metų jis jau prisijungė prie „Everton“ ir atstovavo jaunimo komandoms. Čia puolėjas mušė vieną įvartį po kito ir galiausiai prisijungė prie pagrindinės komandos.

Čia jis sužaidė du sezonus ir paprašė būti parduotas – jo netenkino 50 tūkst. svarų sterlingų alga per savaitę.

„Manchester United“ tada už puolėją paklojo 25,6 miljono svarų – tuo metu didžiausią visų laikų sumą, už žaidėją, kuris nėra sulaukęs 20-ies metų.

„Daugelis buvo labai nustebę“, – tada sakė buvęs „raudonųjų velnių“ treneris Seras Alexas Fergusonas.

(Ne)laimė Mančesteryje

W.Rooney‘is iki šiol rungtyniauja „Manchester United“ klube, kuriame greitai rado savo vietą ir tapo numylėtiniu.

Vieną po kito svarbius įvarčius mušę puolėjas 2009 metais su Mančesterio klubu triumfavo UEFA Čempionų lygoje, tačiau po metų pasirodė gandai, kad dėl nesutarimų klubo viduje jis panoro palikti klubą.

Ypač stipriai su „Barcelona“ klubu sietas W.Rooney galiausiai padėjo parašą po penkerių metų sutartimi su „Manchester United“.

Tačiau prabėgus vos keliems metams – 2012-2013 metų sezone puolėjas vėl išreiškė norą palikti komandą.

Tada jis buvo sietas su „Chelsea“, „Arsenal“, „Real“ ir „Saint-Germain“ klubais, bet po metų sulaukė įspūdingos sutarties, nuraminusios aistras.

W.Rooney dabar uždirba po 300 tūkst. svarų per savaitę, o Mančesteryje turėtų likti iki 2019-ųjų metų.

Pastaruoju metu jis susiduria su milžiniška kritikos banga – Louiso Van Gaalo sistemoje dažnai saugo pozicijoje atsiduriantis W.Rooney yra tepelnęs penkis įvarčius per pastaruosius devynis mėnesius.

Viso jo sąskaitoje per karjerą Mančesteryje – jau daugiau nei 235 įvarčių. Kartu puolėjas yra rezultatyviausias visų laikų Anglijos rinktinės žaidėjas – jo sąskaitoje 50 įvarčių. Su Mančesterio komanda jis penkis kartus tapo Anglijos čempionu.

W.Rooney už aikštės ribų

W.Rooney – dviejų vaikų tėvas, kurių susilaukė su žmona Coleen. Jie susipažino vidurinėje mokykloje, o susituokė 2008 metais, po šešerių metų draugystės.

Jų draugystei ir santuokai ne kartą grasino Wayne‘o skandalai. Dar 2004-aisiais W.Rooney pasinaudojo prostitutės paslaugomis.

„Buvau jaunas ir kvailas. Tai nutiko, kai buvau dar nesubrendęs, o mūsų santykiai su Coleen nenusistovėję“, – galva kraipė futbolininkas.

2010 metais į viešumą išlindo dar vienas skandalas – vieno realybės šou dalyvė Helena Woods teigė, kad W.Rooney jai ir jos draugei sumokėjo tūkstantį svarų, kad šios pasimylėtų su juo. Pasak pranešimo, tuo metu jo žmona buvo penktą mėnesį nėščia.

Coleen sugebėjo atleisti futbolininkui ir 2013 metais pagimdė jam antrą vaiką.

Dar ne vienas skandalas supo W.Rooney, tačiau tai nesutrukdė jam tapti vienu iš šalies didvyrių – futbolininkas laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėjų, pripažintas geriausiu 2008, 2009 ir 2014 metų Anglijos žaidėju.

Įdomūs faktai apie W.Rooney

* Būdamas vaikas W.Rooney mušdavo daug – per rungtynes bent po 3-4 įvarčius. Dėl to jis greitai pelnė „Baltojo Pele“, „Svajonų berniuko“ ir „Wazza“ pravardes. Pastaroji – nurodą į kitą anglų žaidėją Paulą „Gazza“ Gascoigne‘ą, kuris taip pat buvo itin talentingas, bet turėjo daug bėdų už aikštės ribų.

* W.Rooney brolis taip pat profesionaliai žaidžia futbolą – Johnas žaidžia kitame Anglijos klube „Chester“.

* Dėl savo jėgos ir agresijos W.Rooney ne kartą turėjo problemų – raudonos ir geltonos kortelės yra nuolatinės jo žaidimo palydovės. Vieną kartą A.Fergusonas jam patarė pradėti groti kokiu nors instrumentu, kad šis suvaldytų pyktį. Žmona Coleen jam padovanojo gitarą.  

* W.Rooney pradėjo plikti pačioje jaunystėje, o sulaukęs pašaipų iš komandos draugų nutarė veikti – jis jau kelis kartus gulėsi po skalpeliu, o sėkmingos operacijos padėjo užsiauginti plaukus.  

* W.Rooney nuolat patenka tarp daugiausiai uždirbančių pasaulio žaidėjų – šį sezoną jis uždirbs beveik 20 milijonų eurų. Papildomas pajamas jam garantuoja sutartys su stambiais rėmėjais – „Nike“, „Samsung“ ir kitais.  

* Būdamas 14-os W.Rooney nusprendė mesti futbolą. Jis pradėjo užsiimti boksu – dar viena savo aistra. Tačiau galiausiai jį perkalbėjo tuometis „Everton“ bosas Colinas Harvey‘us. Futbolininkas taip pat žavisi regbiu.

* Apie W.Rooney gyvenimą jau yra išleistos trys knygos – dar dvi dienos šviesą turėtų išvysti per artimiausius keletą metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.