Šaltasis futbolo karas su žiniasklaida tęsiasi

Giedrius Arlauskis neketina sudėti ginklų ir tęsia kovą su Lietuvos žiniasklaida. Lietuvos rinktinės pirmasis vartininkas pirmadienį tik dar kartą parodė, kad nuolat kritikos sulaukiančioje Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) bei rinktinėje kyla įtampa. Panašu, kad įtampos nesumažino ir trumpas, bet iškalbingas Igorio Pankratjevo pareiškimas – treneris atsistatydino.

G.Arlauskis vieną dieną žurnalistus kritikavo, kitą tiesiog nekalbėjo.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Arlauskis vieną dieną žurnalistus kritikavo, kitą tiesiog nekalbėjo.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-10-13 00:19, atnaujinta 2017-10-10 12:46

Vilniuje Lietuvos rinktinė baigė „Euro 2016“ kovas, kai savo aikštėje 0:3 pralaimėjo taip taškų ir neišbarsčiusiai Anglijos komandai. Pastarajai toks sėkmingas patekimas į Europos čempionatą – pirmasis istorijoje.

G.Arlauskis po rungtynių kalbėti nenorėjo. 

Dar prieš rungtynes su Anglija surengtoje Lietuvos rinktinės konferencijoje G.Arlauskis reiškė nepasitenkinimą Lietuvos žiniasklaidos darbu. „Watford“ klube į startinę sudėtį patekti mėginantis vartų sargas piktinosi, nes Lietuvos žiniasklaidoje neranda gražių straipsnių apie rinktinę ir futbolą. Jis pabrėžė, kad Lietuvoje visi myli krepšinį, o futbolo – ne.

Po spaudos konferencijos G.Arlauskis užsipuolė ir žurnalistą. Vartininkas siūlė jam pirmiau išmokti paspirti kamuolį, o tada rašyti.

„Išeik ir paspirk kamuolį, pažiūrėsime, ką tu sugebi“, – sakė G.Arlauskis.

Po tokio jo pareiškimo kitas Lietuvos sporto žurnalistas Tautvydas Vencevičius metė jam iššūkį.

Per rungtynes su Anglija G.Arlauskis įsmušė įvartį. Tai – antrasis jo įvartis į savo vartus atrankos cikle.

Jam pavyko lietuvių vartus apsaugoti nuo dar kelių papildomų įvarčių, tačiau trečiąjį įvartį anglai įmušė tiesiog nepaisydami vartininko. Perdavimą į baudos aikštelę gavęs Alexas Oxlade'as Chamberlainas kamuolį į vartų tinklą pasiuntė tiesiog nuo G.Arlauskio rankų.

Po rungtynių G.Arlauskis tiesiog praėjo pro žurnalistus ir nereagavo į prašymus pakalbėti. 

Apie tai, kad Lietuvos rinktinėje – nemažai įtampos, buvo aišku ir anksčiau. Treneriui I.Pankratjevui ne kartą teko atsakyti į klausimus apie pasitraukimą iš trenerio posto. Pastarasis netgi yra pareiškęs, kad jeigu klausimai kartosis – jis paliks spaudos konferenciją.

Per rungtynes su San Marinu aktyvieji Lietuvos sirgaliai savo skanduotes papildė keiksmažodžiais ir kritikavo rinktinę ir trenerį. Lukas Spalvis už tokias skanduotes sirgaliams atsakė keiksmais, o po mačo Arvydas Novikovas teigė, kad žaidžia dėl savęs.

Panašu, kad futbolininkai galėjo ir susitarti nekalbėti su žiniasklaida. Fedoras Černychas atsiprašė žurnalistų, bet pabrėžė, kad nekalbės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.