M. Platini FIFA skandalas negąsdina: „Aš – neperšaunamas“

Michelio Platini nuomonė – geležinė. Jis teigė, kad teisėsauga tiesiog tempia jį per purvą, kai mėgina sudėlioti visus taškus FIFA korupcijos tyrime. Tačiau UEFA vadovas įsitikinęs – jo šarvų niekas neįveiks, o patekimas į skandalo sūkurį nesumažino galimybių Seppą Blatterį pakeisti FIFA vadovo poste.

M.Platini nemano, kad skandalas sutrukdys jam siekti FIFA vadovo posto.<br>AP nuotr.
M.Platini nemano, kad skandalas sutrukdys jam siekti FIFA vadovo posto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 5:44 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 2:53 AM

90 dienų kartu su S.Blatteriu nušalintas M.Platini interviu prancūzų dienraščiui „Le Monde“ teigė, kad nėra jokio rašytinio 2 milijonų Šveicarijos frankų išmokos kontrakto, nors pinigus jis 2011 metais iš FIFA gavo.

M.Platini nutarė surizikuoti ir sulaukti dar daugiau sankcijų dėl pažeistų FIFA konfidencialumo įstatų ir prakalbo apie bylą, kuri gali sugriauti visus jo bandymus atsisėsti į FIFA sostą.

Papildomas užmokestis už patarimus 1998-2002 metais buvo sutartas tarp dviejų vyrų, sakė M.Platini, pateikęs naują versiją, kodėl FIFA prieš daugiau nei dešimtmetį jam nesumokėjo įprastai įforminto atlygio.

„Gėdinga, kad esu tampomas po purvą“, – sakė M.Platini ir tvirtino, kad ši byla – nėra skandalas.

Jis suspėjo pasirašyti visus reikiamus dokumentus, kad dalyvautų FIFA rinkimuose, o tada buvo suspenduotas. Dabar 60 metų prancūzas tikisi, kad draudimą panaikins FIFA apeliacinis komitetas arba Sporto arbitražo teismas. Tai M.Platini leistų siekti FIFA vadovo kėdės.

M.Platini vis dar turi praeiti FIFA rinkimų komiteto patikrinimą, kuris bus atliktas iki pirmadienio, kada baigsis aplikacijų priėmimo laikas.

„Nemanau, kad praradau daug balsų. Tie, kurie mane žino, supranta, kad aš galiu ramiai žiūrėti į veidrodį, – „Le Monde“ sakė M.Platini. – Aš – neperšaunamas.“

M.Platini yra labai nepatenkintas, kad jo pavardė minima šalia FIFA vykdomojo komiteto narių, kuriems JAV ir Šveicarijos pareigūnai pateikė kaltinimus korupcija, pinigų plovimu ir reketu.

„Mane labiausiai erzina, kad esu įmestas šalia kitų“, – piktinosi M.Platini. Jis papasakojo apie pokalbį su S.Blatteriu, kuomet pastarasis pasidomėjo, kiek M.Platini norėtų gauti už patarimus.

„Kiek nori? Klausė S.Blatteris, – pasakojo M.Platini. Aš atsakiau: „Vieno milijono“. Jis klausė: „Milijono ko?“. Atsakiau: „Ko tik nori: rublių, svarų, dolerių.“ Tuomet dar nenaudojome eurų. Jis atsakė: „Sutinku. Vienas milijonas Šveicarijos frankų per metus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.