Apspjaudytas „naujas“ futbolo rinktinės treneris: „Išprotėjot?“

Lietuva turi naują šalies futbolo rinktinės trenerį – tokia žinia penktadienio vakarą žaibiškai pradėjo plisti socialiniuose tinkluose. Teisingiau, ne vieną vedlį, o net du strategus – neva Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto pasitarime buvo nutarta, kad buvę Igorio Pankratjevo asistentai Vitalijus Stankevičius ir Stasys Baranauskas paskirti laikinaisiais nacionalinės ekipos treneriais.

Futbolo treneriai – iš dešinės: Vitalijus Stankevičius, Vaclovas Jurkus ir Stasys Baranauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Futbolo treneriai – iš dešinės: Vitalijus Stankevičius, Vaclovas Jurkus ir Stasys Baranauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Oct 24, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:25 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Gal kažkas išprotėjo? Paskirti rinktinės treneriais mums nežinant? Nepateikus jokių programų ir planų. Kvailystė. Šią nesąmonę man pirmasis pasakojate“, – lrytas.lt žurnalistui situaciją dėl rinktinės trenerio paskyrimų komentavo penktadienį „netikėtai strategu“ tapęs S.Baranauskas.

Kalbos apie naują mūsų šalies vargingosios futbolo rinktinės trenerį sklando po to, kai spalio 12-ąją galiausiai iš savo posto pasitraukė kalnų nenuvertęs 51-erių Igoris Pankratjevas.

Po pralaimėjimo Anglijai 0:3 I.Pankratjevas, įžengęs į spaudos centrą, išrėžė: „Atsiprašysiu iš karto. Yra pradžia ir yra pabaiga, baigėsi atrankos ciklas, baigėsi ir mano, kaip trenerio, darbas rinktinėje. Noriu padėkoti visiems, kurie palaikė ir išgyveno. Atsistatydinu. Ir viso gero.“

Treneris net nenorėjo išgirsti klausimų ir demonstratyviai paliko salę, sukeldamas žurnalistų juoką ir pasipiktinimą.

„Ką reiškia laikinasis treneris? Kokia proga jis laikinasis? Ir ką tas laikinasis treneris veiktų, jei nacionalinė komanda nesitreniruoja, jokių rungtynių nenumatyta“, – sumišęs retorinius klausimus užduodamas ir sau, ir kitiems kalbėjo buvęs garsus Vilniaus „Žalgirio“ ekipos puolėjas S.Baranauskas.

Nors oficialiai LFF jokių pranešimų apie rinktinės strategus neteikė, daugelis suskubo ieškoti, ką treniravo ir veikė S.Baranauskas ir V.Stankevičius iki šiol. 57-erių V.Stankevičius per savo trenerio karjerą stovėjo prie Kauno „Inkaro“, Kėdainių „Nevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ komandų vairo, o nuo 2012 m. buvo vienas Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentų.

53-ejų S. Baranauskas 2011–2012 m. treniravo jau žlugusį Vilniaus REO klubą ir jau kitais metais buvo paskirtas į rinktinės trenerių štabą.

Penktadienį LFF rengė Vykdomojo komiteto pasitarimą, kuriame buvo aptarinėjami šalies futbolo rinktinės reikalai, priimta I.Pankratjevo ataskaita. Nors apie nacionalinės komandos naują vedlį per pasitarimą nebuvo kalbėta, lrytas.lt duomenimis, užsiminta – ką reikėtų daryti, jei vienos ar kitos valstybės rinktinė sumanytų pasikviesti lietuvius žaisti kontrolių rungtynių.

Neoficialiai buvo kalbama, kad mūsų šalies ekipos turėjo laukti kontrolinės varžybos su Latvija, tačiau nė į vieną oficialų futbolo kovų grafiką šis mačas neįtrauktas – greičiausiai jis nevyks.

Vos tik pasklidus gandams, daugelis futbolo gerbėjų  ir specialistų suskubo kalti prie kryžiaus neva sutikusius treniruoti rinktinę V.Stankevičių ir S.Baranauską. Nuomonių buvo nemažai, tačiau nė vienoje nebuvo džiaugiamasi galimu vyrų paskyrimu. „Malonu išgirsti LFF prezidento pasirinkimą. Jis nestebina – koks mentalitetas prezidento, toks ir jo pagalbininkų. Kam reikia aukštojo išsilavinimo, užtenka „profkės“ – negali būti labiau išsilavinęs už prezidentą. Žmonės, mylintys futbolą, gal užteks turtėti Stankui, Kvedarui ir kitiems pakalikams, gal norime garbės, tikrojo futbolo, žmonės, prabuskit“, – rašė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

„Lietuvos futbolo rinktinę laikinai treniruos Vitalijus Stankevičius ir Stasys Baranauskas, tarė žodį LFF Vykdomasis. Kaip čia jums paaiškint paprasčiau... atmetė Byvį & Buttheadą ir pasirinko šituos. Valio! P.S. ir išvis, ar šitie „amžini asistentai“ turi bent kiek sąžinės ir savigarbos? Bent kiek padorumo išlaikę asistentai išeina kartu su vyriausiuoju, šiuo atveju – solidarizuojasi su Pankratjevu. Nes, kiek žinau, ir algą jie trise imdavo bendrą – nebuvo atskirų etatų, tiesiog išsidalindavo „katilą“. Tai, va, mūsų futbolo bendruomenė – nei gėdos, anei sarmatos. Koktu“, – rašė feisbuke televizijos sporto komentatorius Gediminas Reklaitis.

„Aš jau sakiau Igoriui, kad iš jo pasišaipys jo buvę „draugai“ asistentai, tie žmonės „lialkos“ draugai. Igori, praregėk ir suprask, kad tave panaudojo ir išmetė. Atsimink, ką gero jie tau patarė. Jie žmonės be savigarbos, marionetės. Garbingai būtų išėję su tavimi. Aš tikrai tikiu, kad tu neabejingas Lietuvos futbolui, tu ne Stankus, kuriam futbolas – asmeninio praturtėjimo šaltinis. Lietuvos žmonės, prabuskit, neleiskim balsuoti rinkimuose už Kvedaro, Stankaus praturtėjimo koaliciją. Gyvename vieną kartą, tad pragyvenkime garbingai“, – išvadas apie I.Pankratjevą, jo asistentus ir LFF vadovus darė A.Liubinskas.

- Jūsų „paskyrimas“ treneriu sulaukė garsios futbolo visuomenės reakcijos. Kaip pats jaučiatės gandų sūkuryje? lrytas paklausė S.Baranausko.

– Man juokingos tokios „antys“. Visi, kas bent kiek turi supratimo apie futbolą, pasakys – kam reikia skirti rinktinės trenerius, jei rinktinės dabar nereikia, ji niekur nežais... Ir dar laikinieji treneriai – ką veiktų, jei nereikia nieko daryti. Žodžiu, tai yra nesąmonė, o kažkam labai knieti ir toliau juodinti futbolą, jį dergti...

- Ką žinote apie galimą naują rinktinės strategą?

– Tiek pat, kiek ir kiti perskaito laikraščiuose ir internete. Manau, reikia visiems būti tolerantiškiems ir palaukti tikrų rinkimų – mano manymu, jokių laikinųjų ar dar kokių pereinamųjų, išlaikomųjų trenerių nebus. Rinktinės trenerių rinkimai greičiausiai vyks kitąmet, bet kada – tai klausimas ne man. Spauda rašo, kad yra 7 pretendentai.

- Jūs nebandysite kelti savo kandidatūros?

– Kiek galima... Jei jau su manimi taip, tai ir aš galiu sau leisti... Jo, aš šiandien pasirašiau vieno milijono eurų sutartį su federacija, juos jau netikėtai išleidau ir dabar šešerius metus turėsiu dirbti rinktinės treneriu. Tokia nesąmonė tinka? Aš nesu rinktinės treneris ir nesirengiu dalyvauti konkurse – nors po tokių gandų galima rytoj išgirsti atvirkščią naujieną...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.