Skandalai ne tik Lietuvoje: kratoma Vokietijos futbolo vadovybė

Vokietijos futbolo federacijos prezidentas ir du buvę aukšti organizacijos vadovai atsidūrė teisėsaugos taikiklyje Frankfurto prokurorė Nadja Niesen paskelbė, kad policijos pareigūnai ir mokesčių inspekcija atliko kratą federacijos būstinėje ir trijuose privačiuose namuose.

Th.Zwanzigeris kaltino dabartinį Vokietijos futbolo federacijos vadovą melu, bet ir pats pateko į teisėsaugos akiratį.<br>AP nuotr.
Th.Zwanzigeris kaltino dabartinį Vokietijos futbolo federacijos vadovą melu, bet ir pats pateko į teisėsaugos akiratį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 1:07 AM

Pareigūnai rinko ranka rašytus arba elektroninius dokumentus, kurie galėtų padėti išsiaiškinti, ar futbolo vadovams mesti kaltinimai dėl galimo mokesčių slėpimo ir sąsajų dėl susitarimo su FIFA dėl 2006 metų pasaulio futbolo čempionato organizavimo – tiesa.

N.Niesen teigė, kad prokurorai atlieka tyrimą dėl mokesčių slėpimo labai rimtoje byloje. Nusikaltusiųjų gali laukti laisvės atėmimo bausmė nuo šešių mėnesių iki dešimties metų.

„Kratos yra susijusios su leidimu organizuoti 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą ir 6,7 milijonų eurų įmoka FIFA“, – sakė prokurorė.

N.Niesen neatskleidė žmonių pavardžių, kurių namai buvo apieškoti, tačiau po pareiškimo buvo visiškai aišku, ką aplankė pareigūnai.

Tai – Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Wolfangas Niersbachas, prieš jį vadovavęs Theo Zwanzigeris ir buvęs generalinis sekretorius Horstas R.Schmidtas.

Visi jie buvo ir aukšti FIFA pasaulio čempionato organizacinio komiteto nariai.

Vokietijos futbolo federacija vėliau išplatino pranešimą, kuriame pripažino, kad pareigūnai paėmė nemažai dokumentų ir pridūrė, jog organizacija savanoriškai prisideda prie tyrimo.

Federacija paskelbė, kad pareigūnai netiria organizacijos darbo ir domisi tik tam tikrų asmenų veikla.

Vokietijos dienraščio „Bild“ fotografijose užfiksuota, kaip civiliais drabužiais vilkintys agentai žengė į Frankfurte esančios federacijos būstinę bei atvėrė W.Niersbacho namų duris.

Teisėsauga pranešė, kad reide dalyvavo daugiau nei 50 pareigūnų ir mokesčių inspekcijos atstovų.

Th.Zwanzigeris apkaltino federaciją, kad ši naudojo iždo pinigus, jog nupirktų Vokietijai reikiamus balsus, kai buvo sprendžiama, kam atiteks 2006 metų pasaulio futbolo čempionato organizatorių teisės.

Tuo metu visus federacijos pinigus prižiūrėjęs Th.Zwanzigeris buvo atsakingas ir už organizacinio komiteto finansus. Jis apkaltino W.Niersbachą melu.

W.Niersbachas neigė, kad padarė kažką blogo. Jis teigė, kad 6,7 milijonų eurų FIFA organizacijai 2002 metais buvo sumokėti, kaip didelė subsidija organizaciniam komitetui. Tačiau transakcijos detalių niekas taip ir nepaaiškino, o federacija dėl šio įvykio pradėjo savo tyrimą.

Pasak W.Niersbacho, dėl veiksmų buvo susitarta per privatų pokalbį su dabar suspenduotu FIFA prezidentu Seppu Blatteriu ir organizacinio komiteto vadovu Franzku Beckenbaueriu.

F.Beckenbaueriui kaltinimai pareikšti nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.