Pavogtas įrašas: ką telefonu sakė Karimas Benzema apie reketą

Skandalas, kuris įsibėgėja: 27 metų Prancūzijos futbolo žvaigždė Karimas Benzema įtariamas kartu su grupe bendrų reikalavęs iš kito nacionalinės rinktinės žaidėjo Mathieu Valbuenos 100 tūkst. eurų, kitu atveju grasinęs paviešinti vaizdajuostę, kurioje pastarasis užsiima seksu su mergina. Nors pradžioje visuomenei nebuvo aiškiai suprantama, koks buvo K.Benzemos darbas ir veikla šioje reketo istorijoje, prancūzų radijas „Europe 1“ gavo byloje esantį telefono pokalbį, kuris leidžia suprasti, kad garsus futbolininkas nėra „aplinkybių auka“.

Karimas Benzema gali būti nuteistas už reketą.<br>AP nuotr.
Karimas Benzema gali būti nuteistas už reketą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-10 19:00, atnaujinta 2017-10-04 23:31

Dalyje telefoninio pokalbio įrašo girdisi galimai Madrido „Real“ klubo žaidėjo K.Benzemos pokalbis su kitu bendru. Jis kalba agresyviai ir deklaratyviai.

Pradžioje K.Benzemos vaidmuo šantažo byloje nebuvo aiškus, tyrėjai manė, kad su futbolininku tik susisiekė vaikystės draugas ir paprašė tarpininkauti tarp šantažuotojų ir „Liono ekipoje žaidžiančio M.Valbuenos. Bet aiškėja, kad futbolininkas nebuvo neutralus – jis pats reketavo kolegą.

„Atrodo, jis mūsų grasinimus nelaiko rimtais. Jam pasakiau, kad jei jis norėtų, kad vaizdajuostė su visu įrašu dingtų, jį Lione kai kas aplankys. Aš garantavau, kad vaizdo įrašo kopijos nėra, – girdisi pokalbyje, kuriame detales aiškino neva K.Benzema. – Jis paklausė, ar vaizdo įraše yra matyti jo tatuiruotės. Aš jam pasakiau, kad ten viskas matyti ir labai aiškiai. Pasakiau jam, kad mano tikslas – viską sustabdyti, kad filmas nepatektų į viešumą. Jei to nori, aš kai kam perduosiu tavo telefono numerį“.

Lapkričio 5 dieną K.Benzemai pateikti kaltinimai prisidėjus prie nusikaltėlių grupės.

K.Benzema prieš teismą stojo praėjusį ketvirtadienį, prieš tai naktį praleidęs Versalio nuovadoje.

„Real“ futbolininkas buvo paleistas į laisvę, bet jam gresia penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

K.Benzema ir kitas prancūzų rinktinės žaidėjas Franckas Ribery anksčiau yra kaltinti seksu su nepilnamete prostitute. Tai vyko 2010-aisiais, bet abu futbolininkai išsisuko, nors teismo procesas truko trejus metus.

Kaip pranešė K.Benzema advokatai, jie jau padavė „Europe 1“ radijo stotį į teismą už išviešintą telefoninį pokalbį. Kaip teigė teisininkai, buvo pamintas bylos konfidicialumas.

Nors K.Benzema yra įtariamasis, jis treniruojasi su Madrido „Real“ ekipa ir rengiasi lapkričio 21-osios akistatai su „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.