Rinktinės trenerio paieška: paraiškų – krūva, atsakymo – nėra

Daugumos Europos šalių futbolo rinktinės šią savaitę žais kontrolines rungtynes, bet mūsų šalies nacionalinė komanda susirinks tik pavasarį. Iki to laiko turėtų paaiškėti ir rinktinės treneris, nors į Futbolo federaciją jau dabar plūsta kandidatų paraiškos.

Danijos čempionate įvarčius mušantis L.Spalvis šią savaitę atstovaus ne Lietuvos vyrų, o jaunimo futbolo rinktinei.<br>„Reuters“ nuotr.
Danijos čempionate įvarčius mušantis L.Spalvis šią savaitę atstovaus ne Lietuvos vyrų, o jaunimo futbolo rinktinei.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Nov 11, 2015, 4:43 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:23 PM

Europos klubų futbole – pertrauka, skirta tarptautinėms nacionalinių komandų rungtynėms.

Aštuonios komandos lapkričio 12–17 dienomis kovos 2016 metų Europos čempionato atrankos atkrintamosiose varžybose: Švedija su Danija, Norvegija su Vengrija, Bosnija ir Hercegovina su Airija, Ukraina su Slovėnija.

Daug kitų komandų tikrins jėgas kontrolinėse rungtynėse.

Įvyks ir daugybė futbolo supervalstybių kontrolinių kovų: Prancūzija – Vokietija, Belgija – Italija, Rusija – Portugalija, Vokietija – Olandija, Belgija – Ispanija.

Repetuos ir būsimos Lietuvos rinktinės varžovės 2018 metų pasaulio čempionato atrankos varžybose – Anglija, Slovakija ir Malta.

Anglai žais su Ispanija ir Prancūzija, slovakai – su Šveicarija ir Islandija, maltiečiai – su Jordanija.

Lietuvos kaimynai latviai sužais su Šiaurės Airija, o estai repetuos rungtynėse su Gruzija bei su egzotišku Sent Kitsu ir Neviu.

FIFA reitinge į 123-iąją vietą – blogiausią per visą istoriją – nusmukusi Lietuvos rinktinė šįmet padėties nepagerins, nes jokių rungtynių 2015-aisiais nebežais.

Papildė jaunimo ekipą

Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus „Lietuvos rytui“ teigė, kad pasiūlymų žaisti kontrolines rungtynes būta.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kalbėjosi apie galimas repeticijas su Albanijos, Gruzijos, Latvijos rinktinių atstovais, tačiau galiausiai nuspręsta, kad žaidimo patirties įgaus tik jauniausi vyrų rinktinės nariai.

„Nacionalinė komanda šiemet nebežais, nes šeši žaidėjai kviečiami į jaunimo rinktinę. Nors kartą į ją pabandysime surinkti visus geriausius“, – sakė R.Tautkus.

Antano Vingilio treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė lapkričio 13 d. Vilniuje žais su Airija, o lapkričio 17-ąją – išvykoje su Italija.

2017 metų Europos čempionato atrankos 2-ojoje grupėje jaunieji lietuviai yra pralaimėję visas 5 rungtynes, nepelnę nė vieno įvarčio, o praleidę 14.

Į aikštę sugrįš kitąmet

Praėjusį mėnesį baigusi 2016 metų Europos čempionato atrankos kovas penktoje grupės pozicijoje Lietuvos vyrų rinktinė aikštėje vėl pasirodys kitais metais.

2018 m. pasaulio čempionato E grupėje lietuviai žais su Anglija, Slovakija, Škotija, Slovėnija ir Malta.

Pirmosios oficialios rungtynės 2016 metų rugsėjo 4-ąją bus žaidžiamos su Slovėnija, o artimiausią kontrolinį mačą planuojama žaisti kitų metų kovo mėnesį.

Iki to laiko LFF ketina pasirinkti trenerį, kuris prie nacionalinės komandos vairo pakeis pasitraukusį Igorį Pankratjevą.

„Tai, kad neturime trenerio, irgi buvo viena priežasčių, kodėl šį mėnesį nežaidžiame kontrolinių rungtynių“, – sakė R.Tautkus.

Sulaukia įvairių pasiūlymų

Buvęs Vilniaus „Žalgirio“ treneris lenkas Marekas Zubas ir buvęs „Trakų“ treneris Edgaras Jankauskas yra laikomi favoritais užimti Lietuvos rinktinės stratego postą, kuriame LFF vadovai nori matyti šalies futbolą gerai išmanantį specialistą. Bet LFF gauna ir kitų futbolo trenerių gyvenimo aprašymų iš viso pasaulio.

„Išgirsta, kad nebeturime trenerio, ir siunčia, – pasakojo R.Tautkus. – Prieš Csabos Laszlo paskyrimą buvome sulaukę gal šimto pasisiūlymų.“

2011 metais su rinktine atsisveikinus Raimondui Žutautui LFF pašto dėžutė iš tiesų buvo atakuojama įvairių futbolo agentų ir trenerių.

Nuo nežinomų specialistų iki rezultatyviausio visų laikų Argentinos futbolininko Gabrielio Batistutos tuomet siūlė save į Lietuvos rinktinės trenerio postą, bet LFF išsirinko vengrą Cs.Laszlo.

„Naują trenerį tikimės turėti iki kovo mėnesio, – sakė R.Tautkus. – Jį išrinks federacijos vykdomasis komitetas, pasitaręs su treneriais.“

Lietuvos futbolo jaunimo rinktinė

Ruoštis 2017 m. Europos jaunimo futbolo čempionato atrankos rungtynėms lapkričio 13 d. Vilniuje su Airija ir lapkričio 17 d. išvykoje su Italija pakviesta 19 futbolininkų.

Vartininkai – Edvinas Gertmonas („Stade Rennais“, Prancūzija), Deividas Mikelionis (Kauno „Spyris“).

Gynėjai – Justinas Januševskis („Trakai“), Julius Aleksandravičius (Utenos „Utenis“), Lukas Artimavičius („Utenis“), Aurimas Tručinskas („Utenis“), Sigitas Urbys (Gargždų „Banga“), Lukas Čerkauskas (Kauno „Stumbras“), Rolandas Baravykas (Klaipėdos „Atlantas“), Aldas Korsakas (Vilniaus „Žalgiris“).

Saugai – Donatas Šėgžda („Trakai“), Danielius Romanovskis („Žalgiris“), Skirmantas Rakauskas („Atlantas“), Karolis Šilkaitis („Spyris“), Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“ jaunimo komanda, Anglija), Vykintas Slivka (Hertogenboso „Den Bosch“, Olandija), Donatas Kazlauskas (Grudziondzo „Olimpia“, Lenkija).

Puolėjai – Simonas Stankevičius („Leicester City“ jaunimo komanda, Anglija), Lukas Spalvis („Aalborg“, Danija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.