LFF apsisprendė, ką daryti su „Klaipėdos granito“ rezultatais

Marijampolės „Sūduvos“ komanda gali šiek tiek nurimti. Penktadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) apeliacinis komitetas nusprendė, kad „Klaipėdos granito“ prašymo atmesti Drausmės komiteto sprendimą išmesti klubą iš A lygos nepatenkins.

„Klaipėdos granitas“ išmestas iš A lygos.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
„Klaipėdos granitas“ išmestas iš A lygos.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-13 17:24, atnaujinta 2017-10-04 13:52

LFF „Klaipėdos granitą“ iš A lygos išmetė dėl sąsajų su lažybų skandalais. „Klaipėdos granitas“ ir po LFF apeliacinio komiteto sprendimo tikina, kad ekipa išmesta nepagrįstai.

Tačiau taškas ant „i“ jau padėtas.

Penktadienį svarbesniu klausimu tapo, kas bus su „Klaipėdos granito“ rezultatais. Būtent šią situaciją atidžiai sekė „Sūduva“, kuri kovoja dėl čempionato medalių. LFF Vykdomasis komitetas nusprendė neanuliuoti rezultatų ir taip pradžiugino Marijampolės komandą.

Iki A lygos pabaigos liko du turai ir „Sūduva“ su 67 taškais užima antrąją vietą. Į ją kėsinasi ir Klaipėdos „Atlantas“, turintis trimis taškais mažiau. Tiesa, „Atlantas“ gaus tris taškus, nes turėtų žaisti su čempionatą palikusia Pakruojo „Kruoja“.

Įtampa didžiulė, o „Sūduvai“ grėsė prarasti penkis taškus. Tiesa, net ir tokiu atveju „Sūduva“ būtų galėjusi užimti trečią vietą, bet situacija būtų gerokai sudėtingesnė.

Lrytas.lt pateikia dalį LFF išplatinto pranešimo.

Pažymėtina, jog LFF veiklos tikslus nustato LFF įstatai, kuriuose, be kita ko, nurodomas  „prevencijos nuo bet kokių metodų ir veiksmų, galinčių kelti grėsmę rungtynių ar varžybų skaidrumui bei sąžiningumui“, bei „garbingo žaidimo principo laikymosi“ užtikrinimas. Taip pat numatyta pareiga  laikytis „lojalumo, sąžiningumo ir sportiškumo, žaidimo pagal taisykles principų“.

Taip pat LFF kreipėsi į UEFA ir gavo rekomendaciją, kurioje teigiama, kad kitose UEFA narių asociacijose laikomasi principo, jog komandos išėjimas ir pašalinimas iš čempionato turėtų būti traktuotinas vienodai ir tokiais atvejais svarbu atsižvelgti į sportinį principą.

Todėl LFF VK nuomone, atsižvelgiant į aukščiau išdėstyta, būtų sąžininga, sportiška, teisinga ir protinga abi situacijas traktuoti vienodai, o šiuo konkrečiu atveju ypač dėl to, jog LFF A lygos čempionatas yra beveik pasibaigęs, t.y. liko sužaisti tik du turus.  Todėl minėtas LFF varžybų nuostatų 96 punkto aiškinimas neprieštarautų ir užtikrintų tinkamą LFF įstatų vykdymą.

Remiantis šiais argumentais, LFF VK balsų dauguma nusprendė palikti galioti „Klaipėdos granito“ rezultatus 2015 metų Lietuvos „A lygos čempionate.

Likusiose dvejose rungtynėse – lapkričio 22 d. prieš „Stumbrą“ ir lapkričio 28 d. prieš „Šiaulius“ – „Klaipėdos granitui“ bus įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:3.

Tikimasi LR Seimo sprendimo

Tuo pačiu Lietuvos futbolo federacija pažymi, jog „Klaipėdos granito“ pašalinimas iš Lietuvos čempionato – drastiškas, tačiau būtinas sprendimas kovoje už sąžiningą žaidimą. LFF ragina klubus, žaidėjus, rungtynių dalyvius atsigręžti į sportines vertybes ir netoleruoti galimų nesąžiningo žaidimo apraiškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.