Perversmą šalies futbole žadantys vyrai: „Taip toliau negalima“

Jau ne vienus metus nykią Lietuvos futbolo ateitį matantys šios sporto šakos gerbėjai ir specialistai kyla į antrąjį sukilimą prieš Lietuvos futbolo federaciją (LFF). Prieš ketverius metus į LFF vadovo rinkimus kaip opozicionierius žadėjęs eiti Valdas Ivanauskas tąkart sustojo pusiaukelėje. Šįkart praeityje garsus futbolininkas su bendraminčiais galvoja eiti iki galo – bent jau iškelti į viešumą futbolo bėdas.

Valdas Ivanauskas neoficialiai vadinamas galimu kandidatu kovoje dėl LFF prezidento kėdės.
Valdas Ivanauskas neoficialiai vadinamas galimu kandidatu kovoje dėl LFF prezidento kėdės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:50 PM

Trečiadienį rengiamoje spaudos konferencijoje jos dalyviai galimai paskelbs apie savo ketinimus dalyvauti naujos Lietuvos futbolo federacijos vadovybės rinkimuose. 

Susitikimo su žurnalistais renginį buvo nutarta pavadinti „Nusikalstama Lietuvos futbolui LFF  veikla“.

Į kovą su Juliumi Kvedaru ir jo komanda žada stoti buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas ir dabar jau treneris Valdas Ivanauskas, verslininkas, buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Arūnas Šuika, Kovo 11-osios Akto signataras, ambasadorius, buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas, advokatas Česlavas Okinčicas, verslininkas, Lietuvos futbolo veteranų sąjungos „Meistrai“ atstovas, buvęs komandos „Atlantas“ žaidėjas Raimondas Karpavičius bei politologas Laurynas Kasčiūnas.

„Patys matote, kokia situacija. Mes jau net nestovime vietoje – ritamės atgal. Jei norite, tai pirmasis toks protestas. Jei klausite, kodėl: todėl, kad greitai dėl tokio vadovavimo futbolui atsidursime paskutinėje reitingo vietoje, o to aš nenoriu. Ir kitaip elgtis negaliu“, – aiškino galimo sukilimo prieš LFF vienas narių Č.Okinčicas.

Jis patikino, kad tai nebus protestas tik prieš dabartinį LFF prezidentą J.Kvedarą – norima garsiai pareikšti, kad Lietuvos futbolas merdi ir visi, kurie neabejingi, privalo prisijungti prie to, kad padėtų sugrąžinti Lietuvos futbolui prestižą.

- Kaip vertinate pastarųjų metų Lietuvos futbolo federacijos darbą? lrytas.lt paklausė Č.Okinčico.

– Pasakysiu taip – situacija apgailėtina. Reikia protesto prieš tai, kas dabar vyksta. Taip toliau negalima gyventi.

- Ar V.Ivanauskas yra pagrindinis kandidatas kovoje dėl LFF prezidento kėdės?

– Žiūrėsime. Dar per anksti kalbėti. Bet – galbūt.

- Prieš ketverius metus taip pat buvo rengiamas sukilimas prieš LFF vadovybę. Tačiau tuomet jis užgeso net normaliai neįsiliepsnojęs.

– Tai buvo tada. Dabar pasikeitė situacija. Reikia keisti ne vadovą, o  futbolo strategiją Lietuvoje. Tai įrodė tokia nedidelė šalis kaip Belgija. Prieš penkiolika metų ji rengė Europos čempionatą, o jos rinktinė net neišėjo iš grupės. Buvo imtasi drastiškų priemonių, keistas futbolas iš pagrindų. Ir ką turime šiandien? Ji pirmoji pasaulio reitinge futbolo rinktinė. Tai tik įrodo, kad nėra didelių ar mažų valstybių – yra strategija ir darbas. Jei to sieksime, padarysime.

- Vis dėlto  tai protestas ar rinkimų kampanijos pradžia?

– Turime pradėti diskusiją. Manau, galiausiai prie mūsų prisijungs tie, kurie supranta, ką norime pasakyti. O jau tada mąstysime ir apie LFF rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.