Lietuvos futbolo revoliucionieriai kol kas – vieni

Apie Juliaus Kvedaro nuvertimą ir didžiules reformas Lietuvos futbole prabilusi iniciatyvinė grupė šiandieną daug sąjungininkų neturi. O jeigu jų ir yra – tai visi nedrąsus ir bijo atsistoti už Valdo Ivanausko ar Raimondo Karpavičiaus nugaros.

Iniciatyvinė grupė trečiadienį paskelbė apie metamą iššūkį J.Kvedarui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iniciatyvinė grupė trečiadienį paskelbė apie metamą iššūkį J.Kvedarui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 6:19 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:15 AM

Trečiadienį verslininkas ir buvęs futbolininkas R.Karpavičius per spaudos konferenciją kartu su V.Ivanausku bei kitais pristatė pagrindines futbolo problemas. Realių sprendimo būdų jie nepateikė, bet užsiminė, ką reikėtų konstruoti iš naujo.

Įvardyti sąjungininkai nusisuko

Kol kas apie sąjūdį prabilę J.Kvedaro oponentai negali pasigirti gausiu palaikymu. Nors žodžiai, kad būtina nuversti J.Kvedarą ir keisti Lietuvos futbolo kryptį ir priverčia futbolo visuomenę linksėti, anksčiau organizuoti ir neįvykę perversmai juos nuteikė skeptiškai.

„Šiandien daugeliui žmonių neaišku, todėl po šio pareiškimo dar kalbėsime su futbolo bendruomene. Sąjūdis nėra oficialiai įsteigtas, bet jis gali ir nebūti įsteigtas. Jis gali būti tarsi dvasia“, – kalbėjo R.Karpavičius.

Jis vengė sakyti, su kuo jau yra sutaręs dėl palaikymo, bet tuomet pridūrė, kad inciatyvinę grupę palaikytų Klaipėdos apskrities futbolo federacija (KAFF).

Bet jai vadovaujantis Romualdas Jonaitis portalui lrytas.lt sakė kitaip.

„Man neteko girdėti, ką jie sakė konferencijoje, – juokėsi R.Jonaitis. – Aš dabar laukiu jų prisistatymo ir programų. Žinote, jie turės programą, lankys visas apskritis ir kai užsuks pas mus, tada ir spręsime.“

Dar per spaudos konferenciją darėsi aišku, kad R.Karpavičius ir V.Ivanauskas neturi to užnugario, apie kurį kalbėjo. Bent jau ne tokį tvirtą, kad būtų galima sakyti žodžius „įgaliojimas.“

Sako, kad nekalbėjo

R.Karpavičius tikino, kad vos tik pradėjus veikti į reikalus įsikišo kriminalinio pasaulio atstovai. Esą kai kurie asmenys prie savo namų durų rado balandžius nusuktais kaklais ir klausėsi Kauno Daktarų ir Kamuolinių gaujų atstovų aiškinimų, kad šie prižiūri Lietuvos futbolą. R.Karpavičius teigė, kad vienas jų prisistatė J.Kvedaro žentu. Tad dabar, pasak R.Karpavičiaus, visi galimi ar esami sąjungininkai stebi jų veiksmus – nori įsitikinti, ar J.Kvedaro varžovai veikia drąsiai.

Norint bent šiek tiek atlaikyti spaudimą aikštėje R.Karpavičiui ir V.Ivanauskui apskričių federacijų vadovų palaikymas – būtinas.

„Dešimt apskričių turi po penkis narius, tad iš viso – 50 balsų iš 80. Jos turi būti įtikintos, tad reikia atlikti darbą. Tikiu, kad jį galime padaryti“, – trečiadienį sakė R.Karpavičius. Jis keletą kartų pabrėžė, kad turi kai kurių apskričių vadovų palaikymą, bet Klaipėdą tuomet paminėjo labai nenoriai.

„Nežinau, kas ką sakė. Nesu su niekuo kalbėjęs. Apie rinkimus dar iš viso niekas nekalba. Nesuprantu, iš kur čia tas reikalas“, – sakė Panevėžio apskrities futbolo federacijos (PAFF) prezidentas Virginijus Baltušnikas.

Paklaustas, ar prisidėtų prie grupės, kuri sieks nuversti J.Kvedarą, jis teigė: „Oi, aš tokių dalykų nesprendžiu ir šiandieną nieko nepasakysiu. Kas ką vers, nevers, rinks ar nerinks – nežinau. Dirbu savo darbą.“

Utenos apskrities futbolo asociacijos vadovas Dainius Širvys buvo nustebęs, išgirdęs klausimą apie palaikymą revoliucionieriams.

„V.Ivanauską tai žinau, nes garsus futbolininkas, bet apie R.Karpavičių išgirdau pirmą kartą. Niekas tikrai nėra su mumis net kalbėję“, – sakė D.Širvys.

Sutinka ir Švinius

Apie tai, kad su niekuo nekalbėjo teigė ir Marijampolės, Alytaus futbolo federacijų vadovai, tad R.Karpavičius bent jau oficialiu palaikymu šiandieną pasigirti negali.

Tiesa, R.Karpavičiui ir V.Ivanauskui į poras kol kas geriausiai tinka Tauragės futbolo federacija (TAFF), kurios narystė – sustabdyta. Jai vadovauja su kriminaliniu pasauliu siejamas  Arūnas Pukelis, dar vadinamas Šviniumi. Jis paskutinį kartą išgarsėjo tuo, kad bagažinėje vežiojo Henriko Daktaro sūnų. Būtent A.Pukelis garsiai kalbėjo apie tai, kad būtina versti J.Kvedarą.

„Tai, ką matome iš spaudos ir kiek teko bendrauti, parodė, kad jis nėra abejingas futbolui. Manau, kad su TAFF iškilusios problemos bus išspręstos teisiniu būdu. Mums ne pakeliui su visais, kurie prieš futbolą ir prieš teisę. Nesuasmeninkime“, – yra sakęs R.Karpavičius.

Kol kas TAFF negalėtų dalyvauti rinkimuose ir atiduoti savo balso, nes apie pokyčius regione sužinojusi LFF sustabdė TAFF narystę. Kalbama, kad būtent taip LFF gali užverti kritikų balsus, kai ateis laikas atiduoti balsą.

„J.Kvedaro vadovaujama grupuotė bauginimais, menkomis dovanėlėmis ir LFF sukurta sistema manipuliuoja. Jis priverčia balsuoti taip, kaip reikia“, – sakė R.Karpavičius.

Jis teigė, kad konkrečius planus pristatys iki Naujųjų arba iškart po jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.