Seniu ir nevykėliu italą vadinęs Jose Mourinho pakeitė plokštelę

J.Mourinho šiemet tapo malonus italui C.Ranieri.<br>AP nuotr.
J.Mourinho šiemet tapo malonus italui C.Ranieri.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-11 18:16, atnaujinta 2017-09-29 23:27

Nevykėlis. Senis. Apkerpėjusio požiūrio treneris, kuris savo reziumė neturi jokios sėkmės pavyzdžių. Visa tai – tik keletas iš įvairių Londono „Chelsea“ trenerio Jose Mourinho žodžių, per keletą metų skirtų kitam Anglijos „Premier“ lygos treneriui.

Ir staigmena – J.Mourinho taikiniu buvo ne Arsene'as Wengeras.

Claudio Ranieri yra kitas strategas, kuriam teko „Ypatingojo“ smūgių žemiau juostos. 52 metų portugalas trenerį iš Italijos šitaip apibėrė nuo to laiko, kai jį pakeitė Londono „Chelsea“ trenerio poste 2004-aisiais.

Dabar J.Mourinho pradeda keisti dainelę.

Penktadienį J.Mourinho ėmė ir pradėjo girti 64 metų futbolo specialistą bei jo šį sezoną su „Leicester City“ nuveiktą darbą. Po penkiolikos rungtynių „Leicester City“ – komanda, kuri praėjusį sezoną vos išvengė iškritimo – yra „Premier“ lygos lyderė.

„Prieš porą savaičių sakiau, kad netikiu, jog jie taps čempionais. Dabar prieš tai pasakant turėčiau dukart pagalvoti, – kalbėjo J.Mourinho. – Tai būtų kažkas neįtikėtino, kažkas, kas nustebintų futbolo pasaulį.“

Pirmadienį „Chelsea“ žais su „Leicester City“ komanda. Ir J.Mourinho ta proga atsisuko į C.Ranieri.

„Jie yra tokie, kokie yra dėl to, kad treneriai ir futbolininkai dirba nuostabiai. C.Ranieri? Jis ką tik laimėjo mėnesio trenerio apdovanojimą ir aš manau, kad jis turėtų jų laimėti daugiau, – sakė J.Mourinho. – Praėjusį sezoną jie buvo turnyro lentelės dugne, C.Ranieri buvo atleistas iš Graikijos rinktinės trenerio pareigų, nes pralaimėjo Farerų Saloms, o dabar jis – aukščiausiai esantis „Premier“ lygos treneris. Tai – fantastiška.“

Ketvirtadienį C.Ranieri teigė, kad jis tiki, jog „Chelsea“ sezoną baigs tarp keturių stipriausių komandų, nors Londono klubo sezono pradžia – duobėta. Čempionų titulą ginanti „Chelsea“ komanda yra keturioliktoje vietoje ir 17 taškų atsilieka nuo „Leicester City“ komandos.

„Malonu tai iš jo girdėti. C.Ranieri taip rodo, kad vis dar jaučia sentimentus, tačiau aš tikiu tuo, ką jis sako.“

Skamba keistai, prisimenant tai, kad 2010 metais J.Mourinho italą pavadino nevykėliu, nes šis vadovaudamas „Chelsea“ komandai taip ir neiškovojo trofėjų.

Tačiau šį sezoną J.Mourinho keičia nuomonę.

C.Ranieri į Angliją atvyko vasarą po trumpo atleidimu pasibaigusio vadovavimo Graikijos rinktinei, bet jo darbai su „Leicester City“ privertė britų publiką ploti.

Šį sezoną viskas kitaip vyksta ir J.Mourinho dėlionėje. Gegužę jis su „Chelsea“ džiaugėsi trofėjumi, bet dabar žaidžia sunkiai. Šiek tiek spaudimo sumažino tai, kad trečiadienį „Chelsea“ pateko į Čempionų lygos aštuntfinalį.

„Kai žmonės nori man būti malonūs, jie dainuoja: „Atsistokite dėl Ypatingojo.“. Dėl to gėdijuosi, nes nežinau, kaip reaguoti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.