Futbolo krikštatėvio kalba po pažeminimo – keista

Futbolo pasaulis valosi. Pirmadienį FIFA drausmės komisija pranešė, kad nušalintas organizacijos prezidentas Seppas Blatteris ir UEFA vadovas Michelis Platini negalės futbolo lauke veikti aštuonerius metus. Vienos svarbiausių personų futbolo pasaulyje kirti gavo dėl etikos kodekso pažeidimų.

S.Blatteris pareiškė, kad sugrįš.<br>AP nuotr.
S.Blatteris pareiškė, kad sugrįš.<br>AP nuotr.
S.Blatteris pareiškė, kad sugrįš.<br>AP nuotr.
S.Blatteris pareiškė, kad sugrįš.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-21 20:24, atnaujinta 2017-09-28 01:36

Į Šveicarijos ir JAV teisėsaugos akiratį patekęs S.Blatteris iškart po sprendimo pareiškė, kad jam „gaila dėl futbolo“, o kalbėdamas apie planus iškart dūrė – jis rašys apeliaciją FIFA komitetui, kreipsis į Sporto arbitražo teismą ir netgi Šveicarijos teismą.

Kai FIFA drausmės komisija paskelbė vienai futbolo pasaulio daliai pergalę reiškiantį sprendimą, S.Blatteris iškart surengė spaudos konferenciją.

O per ją futbolo visuomenė išgirdo keistą ir painią kalbą, per kurią 79 metų šveicaras save vadino auka ir kalbėjo apie Nelsoną Mandelą.

„Sakyti, kad ši diena gera man ar FIFA – būtų visiškai neteisinga, – kalbą pradėjo S.Blatteris. – Ponas N.Mandela kalbėjo apie humaniškumą. Humaniškimui nereikia nieko kito, tik pagarbos vienas kitam. Aš sakau, kad tai, jog žmogiškumą švęsti galime per futbolą, buvo šio didžio humanisto nuopelnas.

Leiskite jums pasakyti, kad man labai gaila. Man gaila futbolo, kuriam tarnauju 40 metų. Gaila dėl 400 su viršum FIFA narių, bet man taip pat gaila dėl savęs ir dėl to, kaip su manimi elgiamasi. Aš kovosiu dėl savęs ir dėl FIFA. Už ką mane nušalino aštuoneriems metams?“

S.Blatteris taip pat prakalbo apie sąmokslo teorijas.

„FIFA ir aš buvome užpulti gegužės 27 dieną. Ataka vyko prieš FIFA, kuri buvo pristatyta tarytum mafijos valdoma organizacija. Bet aš kovosiu iki pat pabaigos“, – sakė jis.

O tada pridūrė: „Ačiū, kad palaikote FIFA. Aš sugrįšiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.