Julius Kvedaras gavo atkirtį iš FNTT – tai šmeižtas

Lietuvos futbolo federacijos prezidento Juliaus Kvedaro mesti kaltinimai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) yra šmeižikiški – tai teigiama šios organizacijos išplatintame pareiškime, kuriame kalbama, kad FNTT darbuotojai nėra susiję su Tauragės medžiotojų būreliu, kuriame neva buvo kurpiamas planas apjuodinti J.Kvedarą ir LFF.

Julius Kvedaras apkaltino FNTT su tam tikromis kriminalinėmis grupuotėms sugalvojus jį nuversti iš LFF vadovo posto.<br>D.Umbraso nuotr.
Julius Kvedaras apkaltino FNTT su tam tikromis kriminalinėmis grupuotėms sugalvojus jį nuversti iš LFF vadovo posto.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2015, 10:29 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 5:24 AM

Praėjusią savaitę FNTT atliko kratas ne tik Lietuvos futbolo federacijos (LFF) būstinėje, bet ir J.Kvedaro namuose. Tyrimas pradėtas dėl galimo pinigų iššvaistymo.

Iškart po kratų LFF prezidentas patikino, kad ši istorija prasidėjo ne FNTT kabinetuose, o Tauragės medžiotojų būrelio sueigoje, kurioje be tarnybos darbuotojų buvo ir suspenduotas naujasis Tauragės futbolo apskrities vadovas A.Pukelis, kriminaliniame pasaulyje turintis pravarde „Švinius“.

„Jeigu jums įdomu, pradėkite domėtis, kas renkasi medžioti Tauragės medžiotojų būrelyje, – praėjusią savaitę laidoje „Lietuva tiesiogiai“ metė kaltinimus J.Kvedaras. – Turėjau pas save vieną personą A. Pukelį-“Švinių“: pas mane atvyko į federaciją ir siūlė užleisti vietą. Tada nesupratau, koks tikslas – ko jūs norit, ar futbolą kelt, ar lažybas? Jis tikino, kad tai čia mes susirenkam, kai medžiojam – Seimo nariai, FNTT vadai ir nusprendėm, kad reikia keisti futbolo vadą.

Aš kategoriškai pasakiau „ne“. Antrą kartą jis mane pasikvietė į kavinę, dėl jo rinkimų į apskrities futbolo vadovo postą pasakiau, kad čia viskas neteisėta, mes netvirtinsim.

Prieš porą savaičių Arūnas Pukelis-“Švinius“ mane informavo, kad bus tokie veiksmai su federacija – kratos. Labai gražioje formoje sakė – be reikalo šitą darai, turi suprasti, kad mes susirenkam, aptariam“.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau – FNTT) kategoriškai paneigė Lietuvos futbolo federacijos (toliau – LFF) prezidento Juliaus Kvedaro kai kuriose žiniasklaidos priemonėse paskelbtą tikrovės neatitinkančią informaciją apie FNTT vadovų ryšius su Tauragės medžiotojų būrelio nariais.

„FNTT vadovybė atsiriboja nuo LFF prezidento J. Kvedaro pateiktų šmeižikiškų teiginių ir patikina, kad FNTT vadovybės nesieja jokie ryšiai su Tauragės medžiotojų būreliu.

Manome, kad tikrovės neatitinkantys teiginiai gali būti siejami su atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl LFF,  jais siekiama sumenkinti FNTT vadovybės reputaciją bei visos FNTT vykdomą aktyvią veiklą  finansinių nusikaltimų tyrimo srityje“, – rašoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.