Vilniuje per rungtynes varžovui smogęs žaidėjas sulaukė bausmės

Mėgėjų lygos rungtynėse žaidėjas smogė varžovui į veidą.<br>Youtube nuotr.
Mėgėjų lygos rungtynėse žaidėjas smogė varžovui į veidą.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-04 11:26, atnaujinta 2017-06-11 23:23

Profesionalo karjerą po sezono baigęs Deividas Šemberas mėgėjų Sekmadienio futbolo lygos (SFL) rungtynėse tapo šlykštaus epizodo liudininku. Per „FK 78“ ir „Vilties“ rungtynes SFL 7x7 turnyre vienas žaidėjų kumščiu smogė kitam į galvą.

Epizodas buvo nufilmuotas.

Incidentas kilo po to, kai „Vilties“ futbolininkas trukdė varžovų žaidėjui išsispirti kamuolį iš užribio. „Vilties“ komanda tikino, kad taip darė dėl to, jog laukė teisėjo švilpuko.

Tačiau „Vilties“ žaidėjo elgesys išprovokavo „FK 78“ nario pyktį. Beje, jis – žinomas televizijos laidų vedėjas Mindaugas Ponomoriovas. Jis yra ir vienas iš „Pildyk“ reklamos veidų, dar žinomas Ozio pravarde.

M.Ponomoriovas pastūmė varžovą, o šis atsakė keletu žodžių. Būtent tada prasidėjo susistumdymas, kuriame itin šlykščiai pasielgė Mantas Grybauskas.

„FK 78“ futbolininkas įsibėgėjo ir smogė į galvą varžovui.

M.Grybauskas gavo raudoną kortelę. Šio žaidėjo komandoje žaidė ne tik D.Šemberas. „FK 78“ priklauso ir buvęs Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas Algis Jankauskas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ SFL prezidentas Paulius Malžinskas pabrėžė, kad fizinės jėgos pateisinti negalima ir agresyvus elgesys bus įvertintas lygos Drausmės komisijos pranešime.

Tačiau jis nusprendė pasidalinti ir savo įžvalga.

„Objektyvumo dėlei galėtumėt paminėti ir incidentą išprovokavusio P.Pajarsko veiksmus. Jis paskutinėmis rungtynių minutėmis, stovėdamas visiškai priešais kamuolį (tai jau savaime yra taisyklių pažeidimas ir nesportiškas elgesys, kuris turi būti įvertintas geltona kortele už sąmoningą laiko vilkinimą ir trukdymą varžovui greitai įžaisti kamuolį). Ir ypač dar vieną veiksmą – „Vilties“ žaidėjas kamuolį nuspyrė į šoną tuo metu, kai jį iš užribio jau norėjo įžaisti „FK 78“ žaidėjas. Tai ir sukėlė incidentą“, – rašė P.Malžinskas.

Jis sulaukė daugybės kritikos ir siūlymų išmesti M.Grybauską iš lygos.

Rungtynes „Viltis“ laimėjo 3:2.

SFL M.Grybauskui skyrė 6 mėnesių diskvalifikaciją. „FK 78“ klubui skirta 70 eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.