Michelis Platini traukiasi iš prezidentinės kovos: „Atia, FIFA“

Buvęs Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) vadovas prancūzas Michelis Platini traukiasi iš kovos dėl FIFA prezidento posto. Neseniai FIFA Etikos komisijos aštuoneriems metams nuo futbolo atskirtas prancūzas sausio 7 dieną oficialiai pranešė, kad nekandidatuos į pasaulinės futbolo organizacijos vadovo kėdę.

Michelis Platini yra priverstas trauktis iš futbolo 8 metams.<br>AFP nuotr.
Michelis Platini yra priverstas trauktis iš futbolo 8 metams.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-07 22:14, atnaujinta 2017-06-11 16:25

„Aš traukiuosi iš kovos“, – pasakė ketvirtadienį M.Platini. Jis tikino, kad jam būtų labai sunku kovoti su kitais kandidatais, nes prancūzui nėra sudarytos lygios sąlygos.

„Man nesuteikė šanso sužaisti šį žaidimą. Atia, FIFA“, – kalbėjo buvęs Europos futbolo funkcionierius.

M.Platini tikino, kad dabar jis bus užsiėmęs tik tuo, kad bandys nuplauti savo apjuodintą mundurą, todėl kreipsis į Lozanoje esantį Sporto arbitražą.

Kitą vertus, jis tikino, kad pastarieji trys mėnesiai, kai jis buvo puolamas už neva gautus kyšius iš FIFA prezidento Seppo Blatterio, nebuvo sunkūs: „Reikia į viską žiūrėti filosofiškai. Vertėtų palaukti ir pasižiūrėti, kas bus ateityje. Man yra šlykštu, kai yra tiek daug netiesos visoje šioje istorijoje ir aš kovosiu.“

Prancūzas taip pat pasakė, kad jis yra pasirengęs sugrįžti į didįjį futbolą net ir po daugelio metų.

„Jokių apribojimų dėl vadovavimo futbolui nėra – vadinasi, aš ir po 20 metų galiu sugrįžti. Kas žino, gal taip ir atsitiks“, – aiškino M.Platini.

Jis pasigyrė, kad daugelis Europos futbolo federacijų buvo už jį pasirengusios balsuoti ir norėjo, kad būtent M.Platini vadovautų FIFA. Kaip įrodymą vyras parodė apie šimtą jį palaikančių raštų.

Gruodžio 21 dieną jį ir S.Blatterį FIFA Etikos komisija nubaudė 8 metų diskvalifikacija nuo futbolo: dėl galimos korupcijos jiems nebuvo keliamos bylos, tačiau FIFA pripažino, kad abu valdininkai atsidūrė viešų ir privačių interesų konflikte, gavo ne vieną brangią dovaną, nebuvo lojalūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.