„Barcelona“ žvaigždei Neymarui – įsakymas atvykti į teismą

Neymaras stos prieš teisėją ir turės atsakyti į visus klausimus, susijusius su jo perėjimu į „Barcelona“ klubą. Ispanijos teisme aiškinamasi, ar kaltinimai įstatymų pažeidimu – pagrįsti.

Neymaras ir vėl turi problemų dėl mokesčių.<br>AP nuotr.
Neymaras ir vėl turi problemų dėl mokesčių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 4:17 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 AM

Prieš teismą stos ir 23 metų Brazilijos futbolo žvaigždės tėvai, buvęs „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosellas ir dabartinis vadovas Josepas Bartomeu.

Neymaras liudys vasario 2 dieną, o S.Rosellas ir J.Bartomeu – vasario 1-ąją.

Ispanijos teismas pernai atmetė Neymaro ir kitų kaltinamųjų prašymą nutraukti bylą. Teisėsauga šiuo metu tiria Brazilijos investicijų grupės skundą. DIS kompanija tikina, kad finansiškai nukentėjo, kai „Barcelona“ ir Neymaras nepranešė tikrosios futbolininko perėjimo iš „Santos“ klubo 2013-aisiais sumos.

Įtariama, kad klubas tai padarė ir dėl to, kad norėjo išvengti visų mokesčių mokėjimo.

Skundą tyręs teismas atskleidė, kad kai kurios sandorio pusės, siekiant nuslėpti tikslią sumą, atliko nelegalius veiksmus.

Brazilijos investicijų grupei priklausė 40 procentų nuo Neymaro perėjimo į „Santos“ sumos, tačiau kompanija tikina, kad gavo gerokai mažesnę kompensaciją.

Oficialiai „Santos“ gavo 17,1 milijono eurų sumą, bet Ispanijoje atliktas tyrimas vėliau atskleidė, kad „Barcelona“ žaidėjui įsigyti išleido beveik 83,3 milijono eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.