Futbolo „Žalgirių“ mūšis tęsiasi: Vilnius nenusileis Kaunui

Vilniaus „Žalgiris“ neketina užleisti pozicijų dėl klubo vardo naudojimo, nors Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir leido Kauno „Spyriui“ naująjį sezoną pradėti „Kauno Žalgirio“ vardu. Antradienį LFF vykdomasis komitetas uždegė žalią šviesą su krepšinio Kauno „Žalgirio“ vėliava kovojančiam futbolo klubui.

Vilniaus „Žalgiris“ praėjusį sezoną kovojo ir aikštėje, ir teismuose. Pasirengimą sezonui klubas irgi pradėjo konsultacijomis su teisininkais.<br>M.Kulbio nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ praėjusį sezoną kovojo ir aikštėje, ir teismuose. Pasirengimą sezonui klubas irgi pradėjo konsultacijomis su teisininkais.<br>M.Kulbio nuotr.
Ant Kauno „Spyrio“ marškinėlių praėjusį sezoną jau buvo užrašas „Žalgiris“.<br>P.Mantauto nuotr.
Ant Kauno „Spyrio“ marškinėlių praėjusį sezoną jau buvo užrašas „Žalgiris“.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 11:08 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:56 AM

Bet „Žalgiris“ į LFF sprendimą numojo ranka. Pernai vasarį prasidėjęs klubų ginčas ir toliau vyksta teismų koridoriuose, o „Žalgiris“ ieško būdų, kaip padaryti, kad Kaunas neturėtų „Žalgirio“ futbolo klubo.

Pernai rankomis su Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda sukirtęs „Spyris“ iškart mėgino gauti „Žalgirio“ vardą, tačiau tuomet Vilniaus ekipos vadovai kreipėsi į LFF ir reikalavo neleisti kauniečiams naudotis tokiu vardu.

Netrukus kovos persikėlė į teismą.

Kauno „Spyris“ jau turėjo marškinėlius su „Žalgirio“ vardu ir netgi su jais žaidė A lygoje, nors tam leidimo neturėjo.

„Mes norime apsaugoti šalies sporto pamatus, jo istoriją. Mums iš Kauno „Žalgirio“ nieko nereikia, tačiau norime apsaugoti savo prekių ženklą“, – praėjusių metų gegužę kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ klubo direktorė Vilma Venslovaitienė.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovas jau tada pareiškė, kad gins savo teises ir darys viską, kad „Žalgirio“ vėliava Kaune vienytų ir krepšinio, ir futbolo ekipas.

Kai antradienį paaiškėjo LFF vykdomojo komiteto sprendimas, kauniečiai jautėsi esą nugalėtojai, bet Vilniaus „Žalgiris“ tęsia dvikovą.

Vilniaus klubo atstovai teigė, kad „Žalgiris“ mėgina apginti savo turimus prekių ženklus ir išimtine teise naudoti „Žalgirio“ prekių ženklus bei pavadinimą veikloje, susijusioje su futbolu.

„Supraskite, patentinė teisė – specifinis dalykas ir reikia kalbėti apie prekių ženklus, kurie yra skirti vienai ar kitai sporto veiklai“, – anksčiau sakė su Vilniaus „Žalgiriu“ dirbanti teisininkė Giedrė Domkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.