Vilniaus „Žalgiris“ įsigijo gynėją iš „Crvena zvezda“ klubo

Vilniaus futbolo klubas „Žalgiris“ iš Serbijos čempionato grandų Belgrado „Crvena zvezda“ įsigijo perspektyvų gynėją Mamadou Mbodją. Su 22 metų futbolininku iš Senegalo pasirašyta ilgalaikė sutartis.

M.Mbodja į Europą persikėlė 2014 metais.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
M.Mbodja į Europą persikėlė 2014 metais.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

2016-01-15 18:08, atnaujinta 2017-06-11 01:03

„Ieškojome pastiprinimo vidurio gynėjo pozicijoje. Šį žaidėją išsirinkome iš daugelio kandidatų, nors derybos su „Crvena zvezda“ užtruko. Jos gerokai pasistūmėjo į priekį serbams pasiekus susitarimą dėl Marko Grujičiaus persikėlimo į „Liverpool“ už 7 milijonus eurų. Tą pačią dieną „Crvena Zvezda“ sutiko išleisti Mamadou į Lietuvą“, – teigė Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Jis Lietuvos čempionų naujoką apibūdino kaip futbolininką, galintį sėkmingai rungtyniauti gynėjo ir atraminio saugo pozicijoje, pasižymintį fiziniais sugebėjimais, patikimu žaidimu gynyboje vienas prieš vieną, mėgstantį kombinacinį futbolą. „Šis aukšto lygio futbolą jau matęs žaidėjas turėtų sudaryti rimtą konkurenciją kitiems mūsų komandos gynėjams“, – sakė M. Nikoličius.

M.Mbodja į Europą persikėlė 2014 metais. Jis prisijungė prie Belgrado „Crvena zvezda“ ekipos, vėliau buvo nuomojamas kitam Serbijos aukščiausios lygos „Napredak“ klubui.

Senegalietis taip pat atstovavo savo šalies jaunimo U-20 ir nacionalinei U-23 komandai.

M.Mbodja yra penktasis Vilniaus „Žalgirį“ papildęs futbolininkas. Prie komandos jau prisijungė Saulius Mikoliūnas, Linas Klimavičius, Simonas Stankevičius ir Bahrudinas Atajičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.