Iš už J. Kvedaro išlindo naujasis futbolo vedlys – E. Eimontas

Lietuvos futbolo federacija (LFF) turi naują vadovą – juo trečiadienį tapo iki šiol LFF generalinio direktoriaus pareigas ėjęs ekonomistas 39-erių Edvinas Eimontas. Už šią kandidatūrą jau pirmame balsavimo ture savo „taip“ pareiškė didžioji dalis trečiadienį LFF rinkimų maratone dalyvavusių delegatų. Šioje kėdėje E.Eimontas pakeitė nuo 2012-ųjų Federacijai vadovavusį 66-erių Julių Kvedarą. Pastarojo era šalies futbolo pasaulyje tęsėsi nuo 2000 metų, kai konferencijoje jis buvo išrinktas generaliniu sekretoriumi.

Naujasis LFF prezidentas – Edvinas Eimontas.<br>P.Mantauto nuotr.
Naujasis LFF prezidentas – Edvinas Eimontas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-20 14:45, atnaujinta 2017-06-10 15:25

Buvęs futbolininkas ir treneris J.Kvedaras anksčiau nekart buvo siejamas su kriminalinės Daktarų gaujos lyderiais. Praeities šešėliai taip ir nenuslinko nuo J.Kvedaro, nors jis kratėsi sąsajų su nusikalstamomis grupuotėmis. Kalbama, kad būtent prokurorų susidomėjimas J.Kvedaro veikla privertė jį atsisakyti planų niekam neužleisti savo kėdės dar ateinančius ketverius metus.

Iš pradžių „Ūkio banko investicinės grupės“, o po to LFF projektų vadybininku dirbęs kėdainiškis E.Eimontas nuo 2012-ųjų buvo J.Kvedaro dešinioji ranka.  Jis dažniausiai stodavo į viešumą aiškinti federacijos sprendimų dėl lažybų skandalų ir varstė Seimo duris, kai ten buvo pristatytas naujas kovos su sutartomis rungtynėmis projektas.

„Aš ne Kvedaro žmogus. Aš futbolo žmogus“, – dar prieš rinkimus teigė E.Eimontas. Jauniausias iš visų kandidatų 39-erių E. Eimontas futbolo aikštėje nepasižymėjo.

LFF prezidento rinkimai vyko slaptu balsavimu. Konferencijos nariai po vieną keliavo prie balsavimo dėžių. Iš viso pateikti 78 galiojantys balsai (iš 79 delegatų). 73 surinko Edvinas Eimontas, 5 gavo Benas Renatas Baltusis. 

„Esu sujaudintas, dėkoju delegatams už pasitikėjimą ir įpareigojimus. Tikiu, kad man vadovaujant per artimiausius ketverius metus galėsime kilstelėti futbolą į aukštesnį kokybinį lygį, kurio siekiame pagal futbolo strategijoje numatytus tikslus“, – po balsavimo sakė E. Eimontas.

Kartu su LFF generaliniu direktoriumi E.Eimontu paraiškas šios dienos mūšiui dėl LFF vadovo posto buvo pateikę LFF varžybų ir renginių skyriaus vadovas Nerijus Dunauskas ir verslininkas Benas Renatas Baltusis. Ketvirtasis kandidatas – verslininkas Raimondas Karpavičius, likus dienai iki rinkimų, atsiėmė kandidatūrą.

Šiandien Nacionalinės futbolo akademijos patalpose per rinkimus kalbėjęs R.Karpavičius padėkojo jį palaikiusiems, palinkėjo sėkmės visiems kandidatams ir informavo delegatus apie savo kandidatūros atsiėmimą.   Benas Renatas Baltusis, išreiškęs padėką Juliui Kvedarui už jo veiklą, pristatė trumpą savo programos viziją, kurioje didelę vietą užėmė infrastruktūros gerinimo planai.   „Futbole esu ne vienerius metus, dėl savo veiklos žinau visus tiek A lygos pirmaujančioms komandoms, tiek vaikų futbolo mokykloms, tiek mėgėjų ekipoms aktualius klausimus, nuolat prisidedu prie jų sprendimo. Tapęs LFF vadovu siekčiau vienybės Lietuvos futbolo pasaulyje, maksimalaus veiklos skaidrumo“, – sakė B. R. Baltusis.

N.Dunauskas savo kalboje pabrėžė rimtus ketinimus darbuose užkertant kelią lažyboms. Išskirtinį dėmesį atkreipdamas į futbolo bendruomenės suvienijimą, jis ragino susitelkti ir remiantis konstruktyvia kritika peržiūrėti LFF strategiją, įstatus bei kitus  aktualius klausimus.   E.Eimontas per konferenciją pristatė savo asmeninę 15 metų veiklą futbole įvairiose pozicijose. Jis akcentavo atvirumą bei norą įvykdyti pokyčius futbolo veikloje.

Rinkimų eigą konferencijoje stebėjo ir svečiai iš UEFA – UEFA Vykdomojo komiteto narys Františekas Laurinecas ir Zoranas Lakovičius, UEFA Santykių su Federacijomis skyriaus vadovas. UEFA atstovai taip pat dalyvavo LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.