Lioneli Messi – tavo marškinėlių laukia Afganistano berniukas

Socialiniuose tinkluose vaikas gavo „mažojo Messi“ pravardę.

Mažasis Messi<br>facebook.com
Mažasis Messi<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 9:04 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:47 PM

Penkiametis Murtaza Ahmadi išgarsėjo pasaulyje sausio viduryje, kai jo brolis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė nuotraukas, kuriose mažylis vietoje marškinėlių vilki plastikinį maišelį su ranka ant jo užrašyta Messi pavarde.

Murtaza dievina šį argentiniečių žaidėją, tačiau netoli Kabulo esančioje neramumų krečiamoje Gaznio provincijoje gyvenanti jo šeima neturi lėšų jo mėgstamo žaidėjo sportiniams marškinėliams įsigyti.

Afganistano futbolo federacija (AFF) pirmadienį pranešė, kad su ja susisiekęs L.Messi paprašė kuo greičiau suorganizuoti jam susitikimą su šiuo vaiku, tačiau dėl susikimo laiko ir vietos dar nesusitarta.

„Noriu pamatysi Messi, pabūti su juo, man patinka kaip jis žaidžia futbolą“, – sakė berniukas naujienų agentūrai AFP pirmadienį, su šeima lankydamasis Kabule.

„Aš jį labai labai myliu“, – kalbėjo vaikas, iš džiaugsmo paraudusiais žandais.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas bandė išsiaiškinti, ar L.Messi galės atvykti į Afganistaną, ar penkiametis keliaus į Ispaniją, ar jiedu susitiks kokioje nors trečioje šalyje.

Judviejų susitikimas Afganistane, atsižvelgiant į padažnėjusius Talibano išpuolius, sukeltų rimtų saugumo problemų.

Ispanijos ambasada Kabule informavo, kad darys viską, kad šis susitikimas įvyktų kur nors Europoje.

Tuo metu L.Messi artimas šaltinis sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti informacijos apie galimą susitikimą.

„Mes stengsimės, kad jo norai išsipildytų“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad penkiamečiui bus išsiųsti sportiniai marškinėliai.

Iš kaimynų išmesto plastikinio maišelio padarytus sportinius marškinėlius dėvinčio penkiamečio futbolininko nuotraukos suvirpino šios sporto šakos mėgėjų širdis visame pasaulyje.

Socialiniuose tinkluose vaikas gavo „mažojo Messi“ pravardę.

Murtazos tėvas, kuris yra neturtingas Gaznio provincijos Džagorio rajono ūkininkas, prisipažino, kad neišgali savo vaikui nupirkti tokios aprangos.

„Jis daug kartų prašė nupirkti jam Messi marškinėlius, bet man tai per brangu“, – sakė Mohammadas Arifas Ahmadi agentūrai AFP.

Istoriškai persekiojamai chazarų bendruomenei priklausantis M.A.Ahmadi sakė, kad galimybė pamatyti L.Messi jų gyvenimui suteiktų truputį vilties.

„Mes gyvename Talibano ir „Islamo valstybės“ džihadistų apsuptoje vietovėje, – sakė jis. – Jeigu tokiam neturtingam berniukui kaip mano sūnus pavyks susitikti su Messi, tai bus garbinga akimirka ne tik mums bet ir visam Afganistanui“.

Talibano valdymo laikotarpyje sportas Afganistane buvo beveik užmirštas, o Kabulo futbolo stadionas buvo paverstas vieta, kurioje buvo vykdomos liūdnai pagarsėjusios egzekucijos.

Futbolas ir kriketas šiuo metu yra du populiariausi žaidimai šioje karo nuniokotoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.