Andrius Skerla vadovaus Vilniaus „Žalgirio“ jaunimui

2016-aisiais Vilniaus „Žalgirio“ jaunimo komandose papūtė nauji vėjai. Naujajame sezone „Žalgirio B“ ekipai vadovaus su pagrindine komanda dirbantis Andrius Skerla.

A.Skerla pripažįsta, kad šiemet ekipos sudėtis greičiausiai skirsis kaip diena ir naktis.<br>V.Aleksandravičiaus nuotr.
A.Skerla pripažįsta, kad šiemet ekipos sudėtis greičiausiai skirsis kaip diena ir naktis.<br>V.Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Feb 2, 2016, 7:08 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:21 AM

Nuo 2013-ųjų tapęs žalgiriečių žaidžiančiuoju treneriu, o nuo 2014 metų sezono dirbęs vyriausiojo trenerio asistentu, Andrius Skerla priėmė ir dar vienas svarbias pareigas klube – nuo šiol jis rūpinsis ir jaunimo ekipa. Tai jis darys kartu su savo naujuoju asistentu Vaidu Sabaliausku.

„Iš „Žalgirio“ sulaukiau pasiūlymo tuo pačiu dirbti ir su jaunimo komanda, o tai man pasirodė priimtinas ir viliojantis iššūkis, todėl mielai sutikau. Dabar matysiu, kaip jaunieji žaidėjai progresuoja, o jiems gerai pasirodžius galėsiu rekomenduoti juos treniruotis ar net rungtyniauti pirmoje komandoje. Tikiu, kad visi kartu sukursime dar artimesnį ryšį tarp pagrindinės ir jaunimo komandų.

Jau dabar galiu pasakyti, kad tai bus iššūkis, tačiau turėsiu asistentą, kuris man labai padės. O ir rungtynių bei treniruočių laikai tikrai nesikirs. Tai bus puikus išbandymas man“, – sakė naujasis jaunimo ekipos strategas.

Dalis praėjusių metų „Žalgirio B“ žaidėjų šiuo metu pluša pagrindinės komandos treniruotėse bei dalyvauja draugiškose rungtynėse, todėl A.Skerla pripažįsta, kad šiemet ekipos sudėtis greičiausiai skirsis kaip diena ir naktis.

„Sudėtis, lyginant su praėjusiais metais, skirsis labai stipriai. Bet tikiu, kad turėsime nemažai papildymo ir iš pagrindinės komandos, nes jaunesni žaidėjai turi gauti žaidimo laiko, kitaip netobulės. Dabar vyksta susipažinimo procesas. Manau, kad komandos pagrindą sudarys U-17 ir U-19 ekipų žaidėjai. Tai yra labai jauni futbolininkai, todėl laukia nemažai darbo ir ilgas sezonas“, – teigė žalgirietis.

Strategas pasakojo, kad nors ir pasikeitė komandos trenerių sudėtis, tačiau propaguojama filosofija nesikeis.

„Man patinka jau anksčiau sukurtas modelis. Ketiname ir toliau remtis jaunais ir perspektyviais futbolininkais, kurie vėliau turėtų galimybę išsikovoti teisę atstovauti pagrindinei ekipai. Iki šiol buvo nuveikta labai daug, o tai įrodo tai, kad šiuo metu „Žalgiriui“ gali atstovauti ir sėkmingai bent jau po keitimo aikštėje pasirodyti nemažai jaunimo komandos narių. Tad ketinu tęsti pradėtą veiklą.

Mūsų tikslu taps siekis įgyti kuo daugiau patirties ir užgrūdinti vaikinus kovose su vyrais. Galiu užtikrinti, kad mes nebūsime pastumdėliais ir stengsimės žaisti teisingai. Mes daug treniruosimės, taisysime klaidas, viską analizuosime, o žaidėjai gaus daug informacijos, kurią turės apdoroti ir suvirškinti. Stengsimės tobulėti kiekvienų rungtynių metu. Žinoma, mūsų prioritetu taip pat išliks pergalės, kurių visada sieksime“, – tikino A. Skerla.

Kartu su juo ir V. Sabaliausku „Žalgirio B“ ekipoje dirbs ir kiti du Valdo Dambrausko asistentai. Audrius Paškevičius ugdys jaunuosius komandos vartininkus, o Rolandas Džiaukštas padės futbolininkams tobulėti dirbdamas pagal individualias užduotis.

Praėjusiame sezone jaunuosius žalgiriečius treniravęs Ivanas Švabovičius tapo klubo jaunimo ugdymo programos vadovu, o su Elitine U-19 komanda toliau dirbs Žydrūnas Grudzinskas ir Gintas Buzas.

„Žalgirio B“ ekipa kartu su naujuoju treneriu A. Skerla priešakyje jau pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.