L. Spalvis apie žaidimą „Sporting“: „Didelis žingsnis į priekį“

Lukas Spalvis po įtempto sausio tik dabar gali lengviau atsikvėpti. Lietuvos rinktinės ir „Aalborg“ puolėjui paskutinį mėnesį ramybės nedavė pasiūlymai ir laukimas tikintis, kad Danijos klubo derybos su Lisabonos „Sporting“ baigsis sėkmingai.

L.Spalvis keliasi į „Sporting“.
L.Spalvis keliasi į „Sporting“.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Feb 8, 2016, 11:47 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:25 PM

Galų gale klubai pasiekė susitarimą – geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas šį sezoną baigs Danijoje, o nuo liepos mėnesio jau bus „Sporting“ narys. Šioje komandoje savo profesionalo karjeras pradėjo Portugalijos futbolo superžvaigždės – Luišas Figo ir Cristiano Ronaldo.

„Taip pasidėliojau, kad eičiau Ronaldo pėdomis, – kalbėdamas LFF.lt svetainei juokavo L. Spalvis – Man tai didelis žingsnis į priekį. Tikiu, kad gausiu žaidimo laiko. Portugalijos lyga labai gera, bus įdomu.“

L. Spalvis pasakojo, kad derybos su portugalais užtruko apie mėnesį. Puolėją taip pat viliojo Kinijos klubas, tačiau lietuvis norėjo pasilikti Europoje. Dar prieš pasirašydamas sutartį L. Spalvis lankėsi Lisabonoje.

„Apžiūrėjau stadioną, miestą, susipažinau su komandos vadovybe. Jie teigė, kad labai nori įsigyti mane ir dės visas pastangas. Tada dar nebuvau pasirašęs sutartes, – LFF.lt pasakojo puolėjas. – Su „Sporting“ treneriu (Jorge Jesus) pabendrauti neturėjau galimybės, bet man sakė, kad jis mane gerai žino ir nori matyti komandoje. J. Jesus anksčiau treniravo „Benfica“, o prieš pora metų esame žaidę prieš šią ekipą. Galbūt tada ir atkreipė dėmesį į mane.“

„Sporting“ praėjusį sezoną Portugalijos čempionate užėmė trečiąją vietą. Šiuo metu Lisabonos klubas žengia antroje pozicijoje, tačiau yra sužaidęs rungtynėmis mažiau už lyderį „Benfica“. Per visą istoriją „Sporting“ sąskaitoje – 18 čempionų titulų ir 16 taurės trofėjų.

Klubas nuolat dalyvauja Čempionų lygos varžybose. Tiesa, šį sezoną „Sporting“ paskutiniame atrankos etape po atkaklios kovos nusileido Maskvos CSKA ekipai ir nepateko į pagrindinį turnyrą.

Portugalijoje yra žaidęs dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. 2002 metais jis pusę sezono atstovavo Lisabonos „Benfica“, o vėliau iki 2005-ųjų – „Porto“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.