Iš Giedriaus Arlauskio lūpų Ispanijoje – melas apie Lietuvą

Giedrius Arlauskis tęsia nesutarimus su Lietuvos žurnalistais, o į kovą pasitelkė melą. „Espanyol“ vartininkas prieš dvi savaites „El Periodico“ duotame interviu dėl neaiškių priežasčių nusprendė save parodyti lyg auką.

G.Arlauskis Ispanijoje melavo.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Arlauskis Ispanijoje melavo.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 11:25 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:54 PM

„Kartais galvoju, kodėl nežaidžiu krepšinio. Mano šalyje niekas nerašė, kad prisijungiau prie „Espanyol“, – pareiškė G.Arlauskis.

Tačiau pagrindinis Lietuvos rinktinės vartininkas ispanams pateikė visišką melą. Lietuvoje G.Arlauskio karjera nušviečiama gana plačiai.

Futbolininkui dar nepadėjus parašo ant sutarties su „Watford“ klubu, lietuviai pateikė įvairių gandų. O šiam persikėlus į „Espanyol“ Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė gyvi žemiau vidutinio lygio esančios Ispanijos komandos rungtynių aprašymai.

G.Arlauskio nesutarimai su Lietuvos žurnalistais prasidėjo dar „Euro 2016“ atrankoje. Būtent prieš rungtynes su Anglijos rinktine Lietuvoje 28 metų vartų sargas piktinosi žurnalistų darbu.

„Mes visi žinome, kaip Lietuvoje mylimas krepšinis ir kaip nemėgstamas futbolas. Turbūt norite parašyti dar vieną straipsnį apie tai, kaip jaučiamės nemylimi. Nėra nė vieno normalaus straipsnio, kuris pagirtų rinktinę, palaikytų mus sunkiomis situacijomis“, – tuomet pareiškė G.Arlauskis, britų žurnalistams replikavęs apie lietuvių neprofesionalumą.

Galiausiai jį įsiutino žurnalistų replikos ir vienam jų vartininkas pareiškė: „Išeik ir paspirk kamuolį, pažiūrėsime, ką tu sugebi.“

Po Lietuvos ir Anglijos rinktinių rungtynių G.Arlauskis demonstratyviai praėjo pro žurnalistus, tarsi paskelbęs šaltąjį karą.

Kalbėti nenorėjo ir kiti futbolininkai.

Po kivirčo su Lietuvos žurnalistais G.Arlauskiui iššūkį metė sporto žurnalistas Tautvydas Vencevičius.

„Kaip iki šiol gyvenime neapsisprendęs kuo norėčiau būt – „futbolistu“ ar sporto žurnalistu, siūlau Arlauskiui lažybas – jis muša dešimt 11 metrų baudinių man, po to aš mušu 10 baudinių jam.

Jeigu pralaimiu, skiriu 1000 (tūkstantį) eurų Alytaus sporto mokyklos futbolo vartininkų pirštinėms įsigyti, nes tik Alytuje gimę vartininkai – a.a. V. Martinkėnas, G. Staučė, Žydrūnas Karčemarskas – tinkamai gynė Lietuvos rinktinės vartus.

Be to, į visas kito atrankos ciklo rungtynes išvykose važiuosiu su plakatu: „Arlauskis – Lietuvos futbolo Rubinas“.

Jeigu laimiu – Arlauskis skiria 1000 (tūkstantį) eurų Vilniaus vaikų onkologiniam skyriui ir per kitą atrankos ciklą prieš kiekvienas rungtynes namuose per apšilimą išbėga su marškinėliais: „MYLIU Lietuvos sporto žurnalistus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė žurnalistas.

G.Arlauskis Ispanijos čempionate pirmadienį sužaidė antrąjį savo mačą. Lietuvos per 8 minutes praleido du įvarčius ir antrajame kėlinyje buvo pakeistas. „Espanyol“ 0:5 pralaimėjo „Real Sociedad“ komandai.

Anksčiau G.Arlauskis su „Espanyol“ 0:6 nusileido Madrido „Real“ komandai. Tiesa, lietuvio aklai kaltinti dėl įvarčių nereikėtų – jo komandos gynyba – skylėta it rėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.