Paryžiaus klubą prieš Čempionų lygos šou nuodija krizė

Aršios ir spalvingos Čempionų lygos dvikovos sugrįžta, tad futbolo pasaulyje – šventė. Tik Paryžius prestižiškiausio Europos klubų turnyro aštuntfinalį pasitinka prastomis nuotaikomis. Nors aikštėje „Paris Saint Germain“ komanda žaidžia kone tobulą sezoną, iš vidaus ekipą purto rimta krizė.

PSG komandą sudrebino skandalas.<br>AP nuotr.
PSG komandą sudrebino skandalas.<br>AP nuotr.
D.Costa pasirengęs savo energiją išlieti Čempionų lygoje.<br>AP nuotr.
D.Costa pasirengęs savo energiją išlieti Čempionų lygoje.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
L.Blanc'as piktinosi auklėtinio elgesiu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 16, 2016, 3:04 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 10:02 PM

Prancūzijos čempionato lyderiai – ir (mažai abejonių) vėl būsimi čempionai – turėtų spinduliuoti pasitikėjimą savo jėgomis, kai antradienį pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse susitiks su Londono „Chelsea“ komanda.

„Parc des Princes“ tvirtovės kariai Prancūzijos čempionate nepralaimėjo paskutinių 44 rungtynių, o vieni svarbiausių žaidėjų Javieras Pastore bei Marco Verratti spėjo pasveikti laiku.

Bet teigiamos emocijos liko už durų. Klubą smaugia nuodinga atmosfera, atsiradusi po savaitgalio rungtynių, kai gynėjas Serge'as Aurier buvo nušalintas, nes įžeidė trenerį Laurent Blanc'ą.

Internete išplatintame vaizdo įraše jis įžeidė ir keletą komandos draugų.

S.Aurier antausį ekipai skėlė socialiniuose tinkluose, kai bendravo su sirgalius. Jis įžeidė L.Blanc'ą bei Zlataną Ibrahomovičių ir Angelą Di Maria.

Futbolininkas jau atsiprašė, bet greitai gali atsidurti keičiamų žaidėjų sąraše. Jį kritikuoja ir sirgaliai, kuriuos papiktino homofobiški pareiškimai.

L.Blanc'as pirmadienį atsisakė pasakyti, ar S.Aurier kada nors žais jo komandoje.

„Prieš dvejus metus įdėjau daug darbo, kad tas vyrukas, berniukas atkeliautų į Paryžių. Ir visa padėka, kurios sulaukiau – vaizdas, kurį išvydau sekmadienį. Tai apgailėtina. Jis pats save nubaudė ir padarė žalos klubui“, – piktinosi 50 metų prancūzas.

Vaizdo įrašas greitai pasiekė ir klubo savininkus iš Kataro. PSG prezidentas Nasseras Al-Khelaifi pareiškė, kad neleis niekam gadinti komandos įvaizdžio.

Skandalas taps kliūtimi?

S.Aurier komentavo Kataro „Sports Investments“ (QSI) grupės siekį PSG klubą paversti pasaulinės klasės. Kai QSI 2011 metų birželį įsigijo PSG, klubas turėjo rimtų problemų. Įvaizdį gadino chuliganai, rasistai. PSG buvo klubas, kurio sieti su stabilumu – neįmanoma.

Bet Kataro turtai PSG pavertė vienu turtingiausių klubų pasaulyje, o „Parc des Princes“ apsivalė nuo daugumos žiauriausių sirgalių.

Tačiau kol kas PSG nežengė žingsnio, kurio trokšta Kataro turtuolių širdys. Komanda dar nėra įveikusi Čempionų lygos ketvirtfinalio etapo, o S.Aurier žodžiai gerokai apkartino jų reklamos kampaniją ir viltį, kad šįkart ekipa žengs toli.

Vertinamas žaidėjas

S.Aurier buvo vienas pagrindinių L.Blanc'o sistemos žaidėjų. Jis laikomas vienu geriausių dešiniojo krašto gynėjų Europoje. Tačiau futbolininkas ir anksčiau turėjo problemų su valdžia. Pernai žaidėjas buvo nušalintas trims mačams, kai socialiniame tinkle įžeidė Čempionų lygos teisėją.

Manoma, kad per rungtynes su „Chelsea“ jį pakeis arba Marquinhos, arba Gergory van der Wielis.

Antradienį Portugalijoje įvyks ir „Benfica“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ rungtynės.

Daugiau apie PSG ir „Chelsea“

Pokyčiai gynyboje. Centro gynėjų pora, kurią sudarė Kurtas Zouma ir Johnas Terry, buvo tarsi kertinė Guuso Hiddinko „Chelsea“ atsigavimo programoje. Tačiau šis dvejetas iširo. K.Zouma praėjusią savaitę patyrė kelio traumą ir baigė savo sezoną. Šeštadienį pakinklinę sausgyslę susižeidė J.Terry.

Jis treniravosi pirmadienį, bet nebuvo skelbiama, kad gynėjas gali žaisti. „Chelsea“ prieš Z.Ibrahimovičiaus keliamą pavojų turėtų pastatyti Gary Cahillą ir Branislavą Ivanovičių.

Cesaras Azpilicueta turėtų būti pastumtas į dešinįjį kraštą, o kairėje pusėje žaistų Baba Rahmanas.

Atsigavo. Puolėjas Diego Costa sugrįžo į savo geriausią lygį ir spinduliuoja grėsmę PSG klubui. Sezono pradžioje atrodė, kad jam svarbiau kovoti nei mušti įvarčius, bet atleidus Jose Mourinho puolėjas ir vėl susitelkė į savo pirminį darbą. Per 10 rungtynių D.Costa įmušė 8 įvarčius.

Pratęsė sutartį. Saugas Marco Veratti pratęsė sutartį su PSG iki 2020 metų. Šis futbolininkas vaidino vieną svarbiausių vaidmenų PSG pakilime. Jis į komandą atvyko 2012 metų liepą. L.Blancas dažnai giria šį futbolininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.