Futbolo aistruoliai iš tribūnų persikėlė į salę Vilniuje

Kol mėgstami futbolo klubai laukia sezono, jų sirgaliai suplūdo į Vilnių – šį savaitgalį čia vyksta 38-asis atvirasis Lietuvos futbolo aistruolių čempionatas.

Apie du šimtus futbolo aistruolių susirinko į Vilniuje rengiamą turnyrą.
Apie du šimtus futbolo aistruolių susirinko į Vilniuje rengiamą turnyrą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinės“ inf.

Feb 20, 2016, 9:00 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:37 AM

„Tiek komandų dar nėra žaidę. Tai didžiausias šalių ir komandų skaičius“, – sakė Lietuvos „ultrų“ tėvu vadinamas Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių „Pietų IV“ lyderis Ingvaras Butautas.

Bent du šimtai futbolo aistruolių šeštadienį susirinko Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) sporto salėje ir dvi dienas varžysis dėl prizo.

„Sostinė pasirinkta todėl, kad neatsirado daugiau norinčių rengti čempionatą. Žaidžiame salėje, o Lietuvoje dėl jų – didelės problemos. Mažesniuose miestuose jas gauti dar sunkiau, o mes ir Vilniuje susidūrėme su problemomis. Galiausiai buvome priversti nuomotis gerą, bet brangią LEU salę“, – sakė I.Butautas.

Nuo 1995 metų rengiamas turnyras per metus vyksta dukart – žiemą ir vasarą. Šįkart žiemos turnyre varžosi 24 komandos, kurios kovoja pagal salės futbolo taisykles.

Futbolo aistruolių čempionate dalyvauja tik aktyvūs ir organizuoti sirgaliai. Centrinėje tribūnoje sėdintys ir dažnai aktyviųjų aistruolių pašiepiami futbolo mėgėjai nėra priimami. Turnyras buvo įkurtas tam, kad jame kovotų tik tie, kurie skanduoja ir mojuoja vėliavomis.

Tačiau organizatoriai ne pirmą kartą daro išimčių. Ne pirmąsyk turnyre dalyvauja jau išnykusio Vilniaus „Sakalų“ krepšinio klubo aistruoliai, kamuolį gainiojasi ir senokai iš Lietuvos žemėlapio pradingusios Vilniaus „Vėtros“ gerbėjai.

Išnykę klubai – ne problema siekiant patekti į turnyrą. Jei sirgaliai buvo aktyvūs gyvuojant komandai, gali žaisti turnyre.

Šiemet turnyre dalyvaus ir Ariogalos „Vienybės“ futbolo aistruoliai, kurie neturi ekipos, bet nuolat lankosi Lietuvos rinktinės rungtynėse.

Devynios komandos iš 24 – užsienio svečiai. Tokia svečių gausa turnyras dar niekada negalėjo pasigirti.

Į Lietuvą atvyko latviai, ukrainiečiai, baltarusiai ir naujoji Estijos Talino „Flora“ klubo sirgalių karta.

Dniepropetrovsko „Dnipro“, Kijevo „Dynamo“ ar Lvovo „Karpaty“ ekipų gerbėjai – jau tradiciniai turnyro dalyviai. Pastaruosius porą metų lietuviai ukrainiečiams padėjo rinkti lėšas, skirtas kovai su šalį plėšiančiais separatistais.

„Pagalba prasidėjo nuo Maidano, o draugystė su Ukrainos klubais – dar nuo sovietinių laikų. Su Ukrainos sirgaliais mes visada gerai sutarėme“, – pasakojo I.Butautas.

Baltarusijos klubai niekada nebuvo tarp Lietuvos futbolo sirgalių mėgstamiausių. To neslepia ir I.Butautas, bet aistruoliai jau žengė žingsnį draugystės link. Turnyre žaidžia „Gomel“ ekipos gerbėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.