D.Šemberas futbolininkams: „500 eurų mažai? Eikite dirbti kitur“

Lietuvos futbolo A lygos prezidentas Deividas Šemberas trečiadienį svečiavosi „Žinių radijo“ laidoje „Marijonas kviečia“ ir atsakė į laidos vedėjo Marijono Mikutavičiaus klausimus.

D.Šemberas atskleidė futbolininkų atlyginimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Šemberas atskleidė futbolininkų atlyginimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

futbolas.lt ir lrytas.lt

2016-02-24 15:41, atnaujinta 2017-06-06 17:57

Keli jų buvo apie nuolatines lažybas Lietuvos futbole, griaunančias šio žaidimo įvaizdį.

„Lietuvoje futbolininkai uždirba nedaug. Nuo 500 eurų, iki 5 tūkst. eurų, bet tiek gauna geriausi žaidėjai, žvaigždės. Todėl žaidėjams kyla pagundų pasipelnyti lažybose. Mes manome, kad geriau jau 6 komandos, bet švarios ir patrauklios, o ne 10, kurios sezono eigoje dėl nešvarių žaidimų šalinamos iš varžybų.

O kam mažai 500 eurų, tegul eina dirbti kitų darbų ir neužsiima futbolo lažybomis. Labai gerai, kad pradėta kova su sukčiais. Tikiuosi, kad sugebėsime apsivalyti. Reikia ir Seimo pagalbos, kad priimtų baudžiamojo kodekso įstatymo pataisą, nes nelegalios lažybos grasina ir kitoms sporo šakoms“, – kalbėjo jis.

Lažybos D.Šembero manymu paveikė ir žmonių norą lankytis stadionuose.

„Stadionuose labai trūksta žiūrovų. Tai vadinama futbolo kultūra, kuri formuojama daug metų. Vakaruose ji seniai susiformavusi. Mes taip pat buvome sukūrę ją, bet praradome atkūrus Nepriklausomybę. Ir praėjus 25 metams, vis dar negalime atstatyti šio reiškinio ir futbolo įvaizdžio.

Tam reikalinga gera infrastruktūra, patrauklūs stadionai, kad galėtume sudominti vartotoją. Bandome eiti šiuo keliu. Norime, kad komandos stiprėtų, augtų konkurencija ir lyga taptų patrauklesnė bei įdomesnė. Žinoma, sunku pakeisti neigiamą įvaizdį, kuris susijęs su nešvariomis lažybomis“, – sakė jis.

Buvęs futbolininkas kiek optimistiškesnis Lietuvos rinktinės atžvilgiu, tačiau kartu pripažino, kad skambių pergalių dar tikrai teks palaukti ilgai.

„Artimiausius 2-3 atrankos ciklus arba 6-8 metus bus labai sunku siekti savo svajonės žaisti Europos ar pasaulio čempionate. Reikia didelės kantrybės, į priekį eiti žingsnis po žingsnio, tobulėti, kad mūsų kreivė pradėtų palaipsniui kilti aukštyn. Turime formuoti savo futbolo piramidę, todėl ženklaus rezultatų pagerėjimo galime tikėtis ne anksčiau kaip po 8 metų.

Aš tikiu, kad ši rinktinė bus konkurencinga. Nebūsime grandai, bet stipriais vidutiniokais galime tapti. Mus turėtų įkvėpti belgų ir bosnių pavyzdžiai. Tai nedidelės šalys, įrodžiusios, kad gali pasiekti daug. Reikia tikėti tuo“, – kalbėjo prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.