Politinis futbolas: į Rusiją atskrido vienas turkų sirgalius

Stambulo „Fenerbahce“ komandą, kuri rytoj Maskvoje žais UEFA Europos lygos šešioliktfinalio atsakomąjį mačą su „Lokomotiv“ , palaikys vienas iš Turkijos atvykęs sirgalius. Jis Vnukovo oro uoste buvo sutiktas gėlių puokšte – kaip ir Stambulo klubo nariai. Šią akciją surengė turkų studentų Rusijoje draugija.

„Fenerbahce“ atstovai Maskvoje gavo gėlių iš savo tautiečių.<br>sovsport.ru nuotr.
„Fenerbahce“ atstovai Maskvoje gavo gėlių iš savo tautiečių.<br>sovsport.ru nuotr.
D.Tarasovo provokacija.<br>AP nuotr.
D.Tarasovo provokacija.<br>AP nuotr.
D.Tarasovo provokacija.<br>AP nuotr.
D.Tarasovo provokacija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

sovsport.ru ir lrytas.lt inf.

2016-02-25 12:14, atnaujinta 2017-06-06 15:08

Turkijos ekipos gerbėjams buvo skirta 1400 bilietų, bet „Fenerbahce“ nutarė jų neplatinti saviškiams. Stambulo klubo vadovybė baiminasi, kad kuris nors „Lokomotiv“ fanas apsivilks varžovų marškinėlius, atsidurs jų sirgalių sektoriuje ir išprovokuos incidentą.

Konfliktas tarp dviejų šalių verda nuo tada, kai turkų naikintuvas pasienyje su Sirija numušė oro erdvę pažeidusį Rusijos bombonešį. Karo laukas persikėlė į politikų kabinetus ir kasdienį gyvenimą, neaplenkdamas sporto.

Prieš savaitę per pirmąją „Fenerbahce“ ir „Lokomotiv“ dvikovą, kurią šeimininkai laimėjo 2:0, alyvos į ugnį šliūkštelėjo rusų saugas Dmitrijus Tarasovas. Palikdamas stadioną jis vilkėjo marškinėlius Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „Pats mandagiausias prezidentas“.

D.Tarasovo provokaciją pasmerkė UEFA, o „Lokomotiv“ skyrė jam 300 tūkst. eurų baudą. Bet rusų viešoji nuomonė yra kitokia: neprognozuojamą turkų įtūžį galėjęs sukelti futbolininkas šlovinamas už patriotizmą.

Per rytojaus mačą bus imtasi visų saugumo priemonių, nes „Fenerbahce“ futbolininkai be palaikymo tikriausiai neliks: Maskvoje mokosi ar dirba daug turkų ir bent keli šimtai jų turėtų ateiti į tribūnas.

Stambule per pirmąją dvikovą „Lokomotiv“ palaikė apie 100 aistruolių iš Maskvos. Jų autobusas prie stadiono buvo apmėtytas akmenimis ir buteliais, bet policija incidentą akimirksniu numalšino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.