Ką pirmiausia privalo padaryti naujasis FIFA valdovas?

Gianno Infantini sužavėjo daugybę žmonių, kai per FIFA prezidento rinkimų įžanginę kalbą prabilo itališkai, prancūziškai, ispaniškai, portugališkai, vokiškai, o tada svarbiausius aspektus įvardijo angliškai. Poliglotas teisininkas penktadienį per FIFA kongresą buvo išrinktas naujuoju organizacijos prezidentu.

G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
G.Infantino sulaukė didžiulio palaikymo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:56 AM

UEFA generalinis sekretorius antrajame ture surinko 115 balsų ir įveikė pagrindinį savo konkurentą šeichą iš Bahreino Salmaną bin Ibrahimą al-Khalifą.

„Pastaruosius septynerius metus tvarkiau UEFA reikalus, o per šį laikotarpį pajamos išaugo triskart. Jeigu FIFA sukuria penkis milijardus, ar normalu, kad 1,2 milijardo negali būti skirti investicijoms į futbolą? FIFA pinigai – jūsų pinigai“, – įžanginėje kalboje sakė G.Infantino.

Prieš penkis mėnesius jis net negalvojo apie FIFA rinkimus, bet galiausiai užėmė vietą, kurioje anksčiau puikavosi Michelis Platini. Buvęs UEFA prezidentas kartu su buvusiu FIFA vadovu Seppu Blatteriu buvo nubausti dėl neetiško elgesio, dalijantis organizacijos pinigus – abu ne tik neteko kėdžių, bet ir buvo nušalinti nuo veiklos su futbolu.

G.Infantino į rinkimus žengė žadėdamas didžiules permainas. 45 metų italų kilmės šveicaras nori pasaulio čempionate matyti 40 komandų ir užtikrinti, kad FIFA apsivalys korupcijos šešėlio, kuris pernai ją supurtė itin galingai.

Prezidentu tapęs G.Infantino paveldėjo ir porą valandų prieš jį išrenkant priimtą reformų paketą. Pagal jį FIFA administracijoje įvyks didžiuliai pokyčiai ir netgi bus kovojama su lyčių nelygybe – suteikta daugiau valdžios moterims.

G.Infantino teks daug bendrauti su JAV ir Šveicarijos teisėsauga, kuri prieš pernai vykusius FIFA prezidento rinkimus įsiveržė į viešbutį ir suėmė keletą aukštų organizacijos pareigūnų. Prieš šiuo rinkimus buvo kalbama, kad teisėsauga turi pakankamai informacijos ir dokumentų, kad galėtų laikinai uždaryti FIFA būstinę Ciuriche.

G.Infantino ilgai švęsti pergalės nereikės, o jo FIFA narės iš jo tikisi skubių veiksmų.

Telegraph.co.uk pateikė svarbiausius pirmuosius G.Infantino žingsnius FIFA prezidento poste:

● Tęsti vidinį tyrimą dėl korupcijos, vadovaujant S.Blatteriui ir imtis teisinių veiksmų, siekiant atgauti prarastus pinigus.

● Užtikrinti, kad FIFA visiškai bendradarbiautų su tyrimus tęsiančia JAV ir Šveicarijos teisėsauga ir kuo skubiau paviešinti skandalingąjį Michaelio J. Garcia tyrimą.

● Peržiūrėti kontroversišką FIFA „Goal“ vystymosi programą ir užtikrinti, kad būtų atsiskaityta už kiekvieną centą.

● Griežtai prižiūrėti, kad federacijos laikytųsi įdiegtų finansinio skaidrumo reformų. Organizacijos privalo atsiskaityti ir atlikti pilnus auditus.

● Sukurti strategiją, kad būtų pritraukti nauji organizacijos rėmėjai bei išsaugoti senieji.

● Sukurti darbotvarkę 2026 metų pasaulio futbolo čempionato organizacinių teisių perdavimo procesui ir nuspręsti, kiek vietų turnyre turės kiekviena konfederacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo