Trofėjų laimėjęs „Žalgiris“ džiūgauja, „Trakai“ žada stiprintis

Sekmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Supertaurę iškovojusio Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas džiaugėsi gera sezono pradžia.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai 4:1 įveikė „Trakus“ ir laimėjo Supertaurę.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai 4:1 įveikė „Trakus“ ir laimėjo Supertaurę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2016, 7:53 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:31 AM

Supertaurės rungtynėse Lietuvos čempionas „Žalgiris“ po pratęsimo 4:1 nugalėjo vicečempionę „Trakų“ ekipą.

„Džiaugiamės pirmuoju sezono trofėjumi. Mano intuicija teigė, kad privalome tikėti pergale ir tam ruošėmės. Pirmieji prasileidome įvartį po klaidos, bet šiemet turime stiprią komandą su didele dvasia.

Nesinori analizuoti „Trakų“ komandos, bet antroje susitikimo pusėje turėjome daugiau jėgų ir buvome pranašesni,“ – spaudos konferencijoje sakė V.Dambrauskas.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas žalgirietis Vytautas Lukša.

„Rungtynės buvo psichologiškai sunkios, bet pirmojo kėlinio pabaigoje įmušėme varžovams įvartį „į rūbinę“ ir tada jie palūžo,“ – pripažino V.Lukša.

Rungtynes Vilniaus „Sportima“ manieže stebėjo daugiau nei 3 tūkst. žiūrovų.

„Finalas vertas finalo. Vienerios rungtynės, didelė įtampa. Pats renginys padarė įspūdį dėl to, kad Vilniuje turbūt pirmą susirinko tiek žiūrovų. Sužaidėme neblogas rungtynes. Vyrai atidavė daug jėgų. Pirmajame kėlinyje valdėme situaciją, turėjome neblogą kamuolio kontrolę. Gaila, kad iki gali nesužaidėme pirmojo kėlinio. Parodėme, kad galime 90 min. žaisti su „Žalgiriu“ ir kovoti dėl to, apie ką kalbame. Vilniečių suolelis buvo ilgesnis, jų keitimai buvo adekvatūs ir tai lėmė rezultatą. Kai bandėme išlyginti rezultatą, mūsų žaidime atsirado daugiau avantiūros, keitimai nebuvo lygiaverčiai.

Šiandien nepavyko iškovoti trofėjaus, bet yra dar visas sezonas, laukia dar du trofėjai ir bandysime bent vieną laimėti,“ – spaudos konferencijoje sakė „Trakų“ treneris Valdas Urbonas.

Vienas „Trakų“ lyderių Jurijus Mamajevas prieš Supertaurės rungtynes apsinuodijo ir negalėjo žaisti. Tikimasi, kad jis pasveiks iki trečiadienio, kuomet pirmajame A lygos ture „Trakai“ žais su tuo pačiu „Žalgiriu“.

„Turime iki trečiadienio atsistatyti, pasiruošti pirmosioms A lygos rungtynėms ir, manau, kad mes pasiruošime“, – pridūrė V.Urbonas.

Abiejų komandų treneriai džiaugėsi sėkmingu ekipų naujokų žaidimu. V. Urbonas atskleidė, kad jau artimiausiomis dienomis klubą papildys daugiau futbolininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.