Rinktinės vedlys E.Jankauskas – svečiuose pas P.Guardiolą

Supertaurės rungtynėse įvertinęs dviejų stipriausių Lietuvos klubų galimybes, mūsų šalies futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas susikrovė lagaminus bei išvyko į stažuotę Miuncheno „Bayern“ klube.

E.Jankauskas su P.Guardiola
E.Jankauskas su P.Guardiola
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 11:46 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 10:05 PM

„Galimybė stažuotis tokiame klube yra neįkainojama patirtis, įvertinus dar ir tai, kad „Bayern“ treniruotės paprastai būna uždaros. Man buvo suteikta privilegija būti arti komandos bei stebėti aukščiausio lygio profesionalų darbą. Techniniu ir taktiniu atžvilgiu, žaidėjai treniruotes paverčia aukščiausios kokybės“, – portalui futbolas.lt iš Vokietijos pasakojo Lietuvos rinktinės treneris.

„Esu dėkingas Xabi Alonso, su kuriuo kartu žaidėme „Real Sociedad“ klube, bei Pepui Guardiolai, kad skyrė laiko naudingam pokalbiui apie komandos valdymą, treniruočių pobūdžio parinkimą ir planavimą.

Šį bendravimą laikau sėkmingu, kadangi P.Guardiola mano idėjas, kaip ir savo, taip pat svarstė rimtai. Jis palinkėjo mūsų rinktinei sėkmės, kantrybės, o aš jam to paties rytojaus rungtynėse ir Čempionų lygoje“, – pasakojo E.Jankauskas.

Keturių dienų stažuotėje trenerio laukia Miuncheno „Bayern“ ir „Mainz 05“ klubų akistata „Allianz“ arenoje, po kurių jis grįš į Lietuvą ruoštis draugiškoms Lietuvos ir Rumunijos rungtynėms.

„Dėl šios stažuotės buvau sutaręs dar prieš mėnesį, kai A lygos tvarkaraštis dar nebuvo galutinis. Šiek tiek apmaudu praleisti pirmas sezono rungtynes. Vis tik grįžęs, įgyta patirtimi planuoju pasidalinti su Lietuvos treneriais“, – pasakojo E.Jankauskas

Per artimiausias dvi savaites turėtų paaiškėti, kokia sudėtimi Lietuvos rinktinė žais draugiškas rungtynes su Rumunija ir Rusija. Kiek anksčiau E.Jankauskas yra minėjęs, jog renkasi iš keturiasdešimties kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.