„Trakų“ futbolininkai testuojami „Milan“ klubo laboratorijoje

Su legendiniu „Milan“ klubu bendradarbiaujantis „Trakų“ klubas nuo šiol savo futbolininkus tirs „Milan LAB“ mobilioje laboratorijoje, kuri leidžia stebėti žaidėjo sportinę būklę, jos augimą, atsigavimą po fizinių krūvių ir traumų.

„Trakų“ klubas nuo šiol savo futbolininkus tirs „Milan LAB“ mobilioje laboratorijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
„Trakų“ klubas nuo šiol savo futbolininkus tirs „Milan LAB“ mobilioje laboratorijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkt.lt

Mar 9, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:05 AM

Pirmasis naująją sistemą išbandė traumą besigydantis Lukas Kochanauskas. Netrukus juo pasekė ir visa komanda.

„Ši laboratorija susideda iš įrangos komplekto reikalingo atlikti medicininius tyrimus, bei patalpinti surinktus duomenis bendrojoje „Milan“ ir „Milan LAB“ duomenų sistemoje, kurioje atliekami palyginimai su jau turimais kitų sportininkų rezultatais. Tai reiškia, kad visi rezultatai apdorojami centrinėje būstinėje Milane ir tik tada jie yra pateikiami mums. Kalbant apie Luką, tai jo pirmus rezultatus turime, po dviejų savaičių tikrinsime antrą kartą ir tik tada galėsime kalbėti apie jo pagerėjusią ar nepagerėjusią būklę. Likusių komandos žaidėjų rezultatų dar laukiame“, – pasakojo „Trakų“ kineziterapeutė Gerda Eidinzonaitė.

Prieš pora mėnesių Italijoje stažavosi ir su laboratorija susipažino ir „TFA Milano“ futbolo mokyklos treneris Marius Linkevičius.

„Tai labai informatyvi, patogi priemonė, kuri padės treneriams stebėti futbolininkų fizinę būklę, įvertinti jų koordinacinius gebėjimus, matyti kuriame lygyje žaidėjai dabar yra ir kilti aukštyn žingsnis po žingsnio, atitinkamai organizuojant savo treniruotes“, – sakė M.Linkevičius.

„Milan LAB“ laboratorija tiria anaerobinę ištvermę, širdies darbą, raumenų masę kūne, riebalų procentinį kiekį; analizuoja reakciją, dinaminę jėgą, neuroraumeninę sistemą ir kitus plika akimi nematomus dalykus.

„Milan“ klubas „Milan LAB“ laboratorijos tyrimų rezultatų pagrindu dirba jau ne vienerius metus. Ši technologija viena pažangiausių pasaulyje, leidžianti tinkamai paskirstyti krūvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.