Rusams bilietas į mačą su Lietuvos rinktine kainuos 0,64 euro

Lietuviškas žodžių žaismas „pigiau grybo“ itin tinka situacijai, kurioje atsidūrė nacionalinė mūsų šalis futbolo rinktinė. Pasaulio reitinguose krentanti ir beviltiškai atrodanti mūsų komanda nedomina nei rimtus varžovus nei jų sirgalius, tad ir požiūris į ją atitinkamas. Po dviejų savaičių mūsų rinktinė žais kontrolinę dvikovą su Rusijos nacionaline komanda ir tam, kad ateitų žiūrovai, varžybų rengėjai suskubo pranešti, jog mačas nekirs stipriai per sirgalių kišenes – stebėti, kaip Maskvoje rusai kovos su Lietuva bus galima už 0,64 euro. Būtent tiek kainuos bilietas į varžybas.

Rusijos futbolo rinktinė.<br>AFP nuotr.
Rusijos futbolo rinktinė.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 6:36 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:24 AM

Po ketverių metų pertraukos Lietuvos futbolo rinktinė ir vėl kontroliniame mače susikaus su nacionaline Rusijos komanda. – rungtynės numatytos kovo 26-ąją.

Dvikova vyks Maskvos „Otkrityje arena“ stadione, kuriame įprastai šeimininkauja vietos „Spartak“ klubas. Jame rungtynes gali stebėti 45 tūkst. aistruolių. Tačiau didelio susidomėjimo ši dvikova greičiausiai nesulauks – aistruoliai savo komentaruose rašo, kad kur kas įdomiau būtų pamatyti jų rinktinės rungtynes su bet kokia klubine komanda, tik ne su nykia ir gerų žaidėjų stokojančia Lietuvos ekipa.

„Bilietai į aktyvių sirgalių tribūną (B) rungtynėms tarp Rusijos ir Lietuvos rinktinių kainuos po 50 rublių (0,64 euro). Prekyboje jie atsiras nuo pirmadienio Rusijos sirgalių susivienijime arba fanų klubuose“, – pranešė per „Twitter“ Rusijos sirgalių susivienijimo vadovas Aleksandras Špryginas.

Kovo mėnesį trečią kartą šiemet paskelbtame Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) pasaulio rinktinių reitinge Lietuvos nacionalinė rinktinė buvo įsitaisiusi 128-oje vietoje. Ją lenkia net ir Čado ekipa.

Tai žemiausia vieta reitinge Lietuvos futbolo istorijoje. Tuo tarpu rusai yra 23-oje pozicijoje, tačiau su lietuviais sutarė žaisti, nes kitos rinktinės nedegė noru vykti kontroliniems mačams į Rusiją. Šios valstybės ekipa rengiasi šių metų Senojo žemyno pirmenybėms, kur grupės kovose žais su čempionato šeimininke Prancūzija, Čekija ir Serbija.

Tai bus jau trečias kartas, kai abi rinktinės žais kontrolinį mačą – lietuviai buvo rusų varžovais prieš 2008 ir 2012 metų Europos čempionatą. Paskutinės rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0. Dar kartą komandos žaidė iškart po 2004-ųjų čempionato.

Lietuvos futbolininkams tai bus vienas iš trijų kontrolinių testų su Europos čempionato dalyviais. Kovo 23-ąją Kluže mūsiškiai susitiks su kita Europos čempionato dalyve Rumunija, o birželio 6 dieną Krokuvoje – su Lenkija.

„Kiekviena komanda, kuri žais Europos čempionate, yra aukšto meistriškumo. Todėl mūsų žaidėjams šios trejos dvikovos bus geras jėgų patikrinimas ir tuo pačiu naudinga patirtis“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, kuriam tai bus debiutas nacionalinės komandos stratego poste.

Dar dvejos rungtynės numatytos Baltijos taurės turnyre. Gegužės 29-ąją mūsiškiai namuose rungtynėse priims Estiją, o birželio 1-ąją išvykoje žais su Latvija.

2018 metų Pasaulio čempionato atrankos varžyboms Lietuvos rinktinei startuos rugsėjo 4-ąją rungtynėmis su Slovėnija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.