Kaune turėtų išdygti futbolo maniežas

Kauno miesto savivaldybė Neries

Kaune pagrindinės komandos sezoną pradeda Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje, o tada keliasi į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.<br>P.Mantauto nuotr.
Kaune pagrindinės komandos sezoną pradeda Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje, o tada keliasi į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 10:08 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:48 AM

„Planuojame prie futbolo mokyklos, kur yra dvi atviros futbolo aikštės, pastatyti dar vieną dengtą pilnos aikštės futbolo maniežą“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Maniežą statytų pati savivaldybė, jo kaina, pirminiais skaičiavimais, siektų kelis milijonus eurų, jis galėtų būti pradėtas statyti kitų metų pradžioje.

„Startas ne anksčiau kitais metais: kol kas vyksta dokumentų tvarkymas, nes reikia keisti detalųjį planą. Tai užtruks mažiausiai šešis mėnesius, derinimo, viešinimo procedūros. Šiemet mes tikrai darbų nepradėsime“, – sakė administracijos direktorius.

Futbolo maniežas Kaune yra P.Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai.

„Visi seniai įvardijame, kad federacijai priklausantis maniežas yra nedidelis, aikštė yra nepilnų matmenų ir jis yra užkrautas iki dešimtos vakaro. Šis pagal mūsų planą būtų pilnos aikštės, kad galėtų žiemą vykti ir varžybos, ir treniruotės“, – sakė G.Petrauskas.

Sprendimo projekte nurodoma, kad planuojamas maniežas būtų su aukštos kokybės dirbtine danga, jame būtų įrengta speciali apšvietimo sistema. Ateityje svarstoma jame organizuoti futbolo čempionatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.