Šmaikščiausios Anapilin iškeliavusios legendos J.Cruyffo mintys

Futbolo legenda Johanas Cruyffas pralaimėjo kovą su sunkia liga. Plaučių vėžiu sirgęs buvęs Nyderlandų rinktinės ir „Barcelona“ treneris bei žaidėjas mirė ketvirtadienį. Jam buvo 68 metai.

J.Cruyffas ketvirtadienį mirė savo namuose Barselonoje.<br>AFP nuotr.
J.Cruyffas ketvirtadienį mirė savo namuose Barselonoje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 4:39 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:18 PM

Visų laikų geriausiu olandų žaidėju tituluoto J.Cruyffo asmeniniame internetiniame tinklalapyje paskelbtame pranešime rašoma: „2016-ųjų kovo 24 dieną Johanas Cruyffas po atkaklios kovos su vėžiu ramiai mirė šeimos apsuptyje Barselonoje. Su dideliu liūdesiu prašome gedulo metu gerbti jo šeimos privatumą.“

Futbolo legenda savo karjerą 1964 metais pradėjo gimtojo Amsterdamo „Ajax“ klube. Čia jis praleido devvnis metus ir sužaidė 240 rungtynių. Iš viso su Nyderlandų klubo marškinėliais jis pelnė 190 įvarčių ir 1971-siais buvo apdovanotas Auksiniu kamuoliu.

1973 metų vasarą jis persikėlė į ispanų „Barcelona“, ir dar kartą pripažintas geriausiu pasaulio futbolininku. Kitais metais „Ballon d'Or“ puolėjas iškovojo trečiąjį kartą bei su šalies rinktine nužygiavo iki pasaulio čempionato finalo.

Katalonijoje J.Cruyffas rungtyniavo iki 1978-ųjų, vėliau kelis sezonus praleido JAV, o karjerą galiausiai užbaigė dvejus metus žaisdamas „Ajax“.

Pasitraukęs iš futbolo kaip žaidėjas jis treniravo du puikiai pažįstamus klubus – „Ajax“ ir „Barcelona“.

Būdamas treneris, jis netgi rūkė futbolo aikštės pakraštyje. J.Cruyffas metė rūkyti būdamas 44-erių, kai 1991-aisiais jam buvo atlikta širdies operacija. Po dvejų metų jis dalyvavo kovos su tabaku kampanijoje.

Gyvenime J.Cruyffas buvo šmaikštus žmogus, geras pašnekovas spaudai, tad pateikiame vienuolika šmaikščiausių olando pasisakymų ir minčių apie futbolą ir apie save.

 * Žaisti futbolą yra labai paprasta, o žaisti paprastą futbolą – velniškai sunku.

* Žaidime yra tik vienas kamuolys ir jis privalo būti pas jus.

* Žaidimo kokybė be rezultato yra visiškai niekam nereikalinga. Tačiau rezultatas be kokybiško žaidimo – nuobodus dalykas.

* Jei aš norėčiau, kad mane suprastų, aš tikrai geriau viską paaiškinčiau.

* Kodėl neįmanoma, kad mano komanda įveiktų turtingesnis klubas? Na, žinote, dar nė karto nemačiau, kad pinigų maišas muštų įvarčius.

* Kiekviena yda turi savo privalumus.

* Jei aš pradėčiau aikštėje bėgti ankščiau kitų, atrodys, kad esu greitesnis už kitus.

* Technika – tai ne sugebėjimas tūkstantį kartų koja žongliruoti kamuoliu. Pasipraktikavęs tai gali padaryti bet kas. O po to ir cirke vaidinti.

* Jei nesugebi laimėti, padaryk viską, kad nepralaimėtum.

* Mūsų kiekvieno pareiga aikštėje padaryti taip, kad kamuolį gautų blogiausias varžovų žaidėjas. Tuomet mes visada greitai galėsime susigrąžinti kamuolį sau.

* Kažkuria prasme, greičiausia, aš esu nemirtingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.