Rusijos sporto ministras – baimėje: „Dabar puls mus dėl futbolo“

Ant vagies ir kepurė dega? Būtent apie šią patarlė galima galvoti, klausant Rusijos sporto ministro Vitalijaus Mutko išvedžiojimų. Dėl dopingo skandalų visus aplink kaltinantis rusų valdininkas prakalbo, po „meldoniumo kaltinimų“ ateina kitas skandalas – jis turi duomenų, kad pasaulis pradės prieš kryžiaus kalti Rusiją dėl neva nupirktos teisės rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempinatą.

V.Mutko turi žinių, kad pasaulis pradės prieš Rusiją savotišką puolimą dėl neva nupirkto čempionato.<br>AP nuotr.
V.Mutko turi žinių, kad pasaulis pradės prieš Rusiją savotišką puolimą dėl neva nupirkto čempionato.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 2:59 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:44 PM

„Mes turime informaciją, kad 7 ar 8 balandžio didžiuosiuose Vokietijos dienraščiuose bus didelis straipsnis su tam tikra žinia – „rusai nusipirko futbolo čempionatą“. Bet mes būtinai reaguosime į šias naujienas – vesime labai plačią aiškinamąja kampaniją. Ir net FIFA kongresą Meksikoje tam būtinai naudosime“, – ketvirtadienio vakarą Rusijos spaudai savo baimes ir apmąstymus dėstė V.Mutko.

Kaip bandė aiškinti Rusijos sporto ministras, organizacinį komitetą jau ne kartą tikrino tarptautinės organizacijos, ar ši atitiko visas FIFA normas, ar galėjo Rusija gauti teisę rengti svarbiausią pasaulio futbolo forumą.

Pats V.Mutko įsitikinęs, kad Rusija nieko nepapirko ir jokių neteisėtų veiksmų nevykdė.

„Bijote tenka tik apkalbų, kad mes kažką darėme ne taip. Tai tik tas dalykas, ko labiausiai mes bijome, nes teks aiškintis ir įrodinėti, kad esi nekaltas“, – dėstė V.Mutko.

Pasaulio futbolo 2018 metų ir 2022-ųjų čempionatų rengėjai buvo renkami 2010 metais gruodžio 2 dieną. Valstybę-rengėją rinko tik FIFA delegatai. Dėl 2018 metų pirmenybių rengimo kovojo Rusija, Anglija, Ispanija su Portugalija bei Belgija su Nyderlandais. Lemiamame balsavime Rusija 13:7 įveikė Portugalijos ir Ispanijos kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.