FIFA potekstė: „JAV kad ir rytoj priimtų pasaulio čempionatą“

Rusija su nerimu laukia anonsuotos „informacinės atakos“, kaip šalis gavo teisę rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, o naujasis FIFA prezidentas – nežinia, tyčia ar netyčia – dar šliūkštelėjo žibalo lankydamasis JAV.

G.Infantino pareiškimas gali sunervinti rusus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Infantino pareiškimas gali sunervinti rusus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2016, 11:50 AM, atnaujinta May 30, 2017, 6:46 PM

„JAV gali kad ir rytoj priimti pasaulio čempionatą“, – pareiškė Gianni Infantino. Jis pažymėjo, kad šalyje yra puiki infrastruktūra.

JAV rengė pasaulio pirmenybes 1994 metais.

„Čia viskas puiku, futbolas šioje šalyje sparčiai plečiasi pastaraisiais metais. Vyrai žaidžia pasaulio čempionatuose kasmet nuo 1990 metų. O moterų futbolas čia – tiesiog fantastika. Amerikiečiai pasiekė puikių rezultatų“, – kalbėjo NBC laidoje FIFA vadovas.

Rusija gavo teisę rengti pasaulio čempionatą 2010 metais. Antrajame balsavimo rate jie gavo 13 balsų ir nukonkuravo bendras Ispanijos ir Portugalijos (7) bei Olandijos ir Belgijos (2) kandidatūras.

Buvęs FIFA vadovas Seppas Blatteris dabar portalui vi.nl pareiškė, kad konkurentai neturėjo jokių šansų, nes buvo priimtas sprendimas nerengti čempionato dviejose šalyje. 2002 metų pirmenybės Japonijoje ir Pietų Korėjoje buvo pernelyg brangios, todėl tokios minties atsisakyta.

2018 metų čempionatas Rusijoje planuojamas 12 stadionų 11 miestų: Maskvoje, Sankt Peterburge, Kaliningrade, Kazanėje, Volgograde, Žemutiniame Naugarde, Samaroje, Saranske, Jekaterinburge, Rostove ir Sočyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.