Kauno futbolo klubai I lygoje spręs skirtingas užduotis

Šalies 1-osios futbolo lygos debiutantai Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkai savo gretose turi ne vieną žinomą žaidėją, tačiau pagrindiniu savo tikslu laiko jaunų žaidėjų rengimą.

Pirmosiose oficialiose sezono rungtynėse M.Kalonas (kairėje) pelnė du įvarčius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pirmosiose oficialiose sezono rungtynėse M.Kalonas (kairėje) pelnė du įvarčius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Hegelmann Litauen“ futbolininkams (žalia apranga) pavyko įveikti svečius iš Žemaitijos - „Minijos“ futbolininkus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Hegelmann Litauen“ futbolininkams (žalia apranga) pavyko įveikti svečius iš Žemaitijos - „Minijos“ futbolininkus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Apr 2, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 30, 2017, 6:29 PM

Pirmojo turo varžybose jie įveikė Kretingos „Miniją“ ir įsirašė pirmuosius taškus. Pergalė nudžiugino futbolininkus, tačiau vaizdas aikštėje atskleidė ir trūkumų.

A lygos dalyvio „Kauno Žalgirio“ dublerių komanda tapusi „Hegelmann Litauen“ pirmojo turo varžybose kovėsi su svečiais iš Žemaitijos „Minijos“ futbolininkais.

Kauniečiai labai greitai pelnė du pirmuosius įvarčius, tačiau atsitokėję kretingiškiai netrukus taip pat dukart privertė Kauno klubo vartininką išimti kamuolį iš vartų tinklo.

Vis dėlto nuaidėjus rungtynių pabaigą skelbiančiam teisėjo švilpukui, pergalę 3:2 (2:1) šventė „Hegelmann Litauen“ vienuolikė.

Vaizdas aikštėje pasikeis

„Pirmosiose oficialiose sezono varžybose jaudulį juto abiejų komandų futbolininkai, todėl tikėtis labai gražaus futbolo tokiu metu neverta“, – po dvikovos kalbėjo Kauno komandos vyriausiasis treneris Dainius Bučma.

Pasak komandos stratego, įmušę 2 įvarčius kauniečiai pernelyg smarkiai atsipalaidavo ir netrukus už tai buvo nubausti. Vis dėlto pirmoji pergalė buvo labai maloni tiek treneriui, tiek futbolininkams. „Labai džiugina pelnyti taškai, bet ne žaidimas“, – pripažino D.Bučma.

Jo auklėtiniams labai trūksta susižaidimo ir bendrų treniruočių, nes visi futbolininkai kartu susirenka tik prieš pat varžybas.

Vis dėlto treneris vylėsi, kad po 5–7 rungtynių vaizdas aikštėje pasikeis ir antrasis čempionato ratas bus lengvesnis.

Spindi garsios pavardės

„Mūsų misija – rengti jaunus futbolininkus pagrindinei komandai“, – svarbiausią „Hegelmann Litauen“ klubo tikslą nurodė D.Bučma.

Itin didelių tikslų 1-osios lygos čempionate klubo vadovybė sportininkams nekėlė. Jeigu komanda įsitvirtintų lentelės viduryje, tai būtų labai neblogas laimėjimas.

Treneris mato net kelis perspektyvius futbolininkus, o daugiausia jų yra saugų grandyje – tai Pijus Širvys, Povilas Malakas, broliai Edgaras ir Edvinas Kloniūnai.

„Hegelmann Litauen“ futbolininkų sąraše galima išvysti ir labai garsių pavardžių – tai vartininkas Modestas Stonys, Mindaugas Kalonas, Audrius Kšanavičius.

Šių sportininkų indėlis reikšmingas ne tik siekiant pergalių, bet ir ugdant jaunąją kartą.

Antroje pagal pajėgumą šalies futbolo lygoje šiemet dalyvauja dar viena Kauno komanda – F.B.K. „Kaunas“, tačiau jos siekiai labai kuklūs.

Neteko svarbių žaidėjų

Praėjusiais metais F.B.K. „Kaunas“ LFF 1-ojoje lygoje tarp 18 klubų užėmė tik 12-ąją vietą.

Šiemet komandos gretose neliko kelių pagrindinės sudėties futbolininkų – saugo Tomo Rakausko, meksikiečio saugo Luiso Ramirezo bei atakų lyderio Josuetlo Rea.

Komandos vyriausiasis treneris Mantas Babianskas tikino, kad vieta turnyro lentelės viduryje jo auklėtiniams būtų labai geras laimėjimas.

Pirmosiose sezono varžybose F.B.K. „Kaunas“ namų aikštėje 1:3 (0:2) nusileido „Palangos“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.