Pažadas sulaužytas: „Žalgiriui“ – riebus „Atlanto“ antausis

„Žalgirio“ tikslas nepralaimėti nebus įgyvendintas.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
„Žalgirio“ tikslas nepralaimėti nebus įgyvendintas.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 8:01 PM, atnaujinta May 30, 2017, 6:36 AM

Vilniaus „Žalgirio“ klubo sukurtas nenugalimumo mitas Klaipėdoje subyrėjo į šipulius. „Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus iškeltas tikslas Lietuvoje nepatirti nė vieno pralaimėjimo buvo vykdomas penkis turus, bet trečiadienį kelionė nutrūko.

Maksimo Maksimovo (59) smūgis galva ir Kazimiero Gniedojaus (74) taikli koja po kampinio nužudė neįtikėtinai nykiai žaidusią „Žalgirio“ komandą, kuri per pagrindinį laiką vos vieną kartą sugebėjo smūgiuoti į varžovų vartų plotą. 

„Atlantas“ šventė pergalę 2:1 (0:0) ir iškart A lygos turnyro lentelėje peršoko „Žalgirį“ bei įsitvirtinto pirmojoje vietoje.

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:1. M.Maksimovas (59), K.Gniedojus (74)/ M.Mbodj (90+7)

Tai buvo pirmoji „Žalgirio“ nesėkmė per šešis turus ir penktoji Klaipėdos klubo pergalė, bet vilniečių jėgomis abejoti buvo pradėta gerokai anksčiau.

Jau rungtynės su Marijampolės „Sūduva“ parodė, kad „Žalgirio“ žaidimas nėra toks geras, kaip pernai. Žalgiriečiai išsikapstė 3:2. Tačiau „Žalgirio“ ribotumą apnuogino debiutantė Jonavos „Lietava“.

Ši pirmavo 2:0 prieš Lietuvos čempionus, kurie sugebėjo išlyginti rezultatą.

Netrukus „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija pareiškė, kad „Žalgiris“ šį sezoną nėra visa galva aukštesnis už varžovus, kaip tai buvo pernai.

Per šias rungtynes jis tai patvirtino ir darbais. Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai buvo visiškai praradę kontrolę ir žaisti ėmė tik praleidę du įvarčius.

„Žalgiris“ dar kartojo dvi atakas jau per pridėtą laiką. Būtent septintąją minutę netikėtai įvartį po kampinio „Žalgiris“ ir įmušė. Kamuolys į vartus skriejo aidint švilpimui – Klaipėdos klubo aistruoliai buvo nepatenkinti, kad teisėjas nešvilpia ir leidžia „Žalgiriui“ žaisti gerokai ilgiau nei buvo nusprendęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.