„Žalgirio“ sirgaliai patys trumpam tapo žalgiriečiais

Sirgaliai trumpam tapo žalgiriečiais.<br>V. Aleksandravičiaus nuotr.
Sirgaliai trumpam tapo žalgiriečiais.<br>V. Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 10:04 AM, atnaujinta May 29, 2017, 4:56 PM

Drąsiausieji Vilniaus „Žalgirio“ fanai sekmadienį trumpam tapo komandos nariais. Apsilankę popietinėje treniruotėje jie įšoko į žalgiriečių batus bei valandai tapo vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko auklėtiniais.

„Dabar jūs būsite kaip žalgiriečiai, o kad iš tikrųjų pajustumėte jų gyvenimą, netaikysime jums jokių nuolaidų“, – tokiais žodžiais fanams skirtą treniruotę pradėjo „Žalgirio“ strategas. Ir iš tikrųjų – iššūkių nepabūgę sirgaliai klusniai vykdė kiekvieną jiems skirtą užduotį bei pagirtinai galynėjosi su futbolininkais, kuriuos iki šiol stebėdavo tik stadione.

„Man atrodo, kad treneris mums visgi buvo labai atlaidus, nes tikrai daug klydome, buvo sunku įsijausti į futbolininko gyvenimą. Tačiau buvo labai smagu su jais pabendrauti, pasportuoti, o ir įvarčių pavyko pelnyti po gerų perdavimų. Treniruotės pabaigoje jau buvo sunku kvapą atgauti, tačiau šis malonumas kompensavo net ir tai“, – savo įspūdžiais dalijosi vienas iš klubo sirgalių Linas Lapinskas.

Treniruotę pradėję apšilimu, vėliau fanai išbandė ir taktinius pratimus, o galiausiai išmėgino jėgas žaisdami futbolą su žalgiriečiais. Trimis įvarčiais pasižymėjęs Deimantas Vainilka teigė patyręs puikių įspūdžių.

„Gaila tų, kurie nepasinaudojo proga dalyvauti šioje treniruotėje. Ne kiekvieną dieną galima sulaukti galimybės pabendrauti su komanda, kartu aikštėje pažaisti, pasistumdyti ir apskritai gerai praleisti laiką. Nemanau, kad daugelyje šalių sirgaliai gauna tokią progą iš taip arti pamatyti savo palaikomą komandą ir sužaisti rungtynes. Jeigu būtų ir antra tokia galimybė, mesčiau visus planus ir nedvejodamas ja pasinaudočiau“, – sakė jis.

Vyriausiojo trenerio asistentas Andrius Skerla džiaugėsi, kad sirgaliai nepabūgo jiems tekusio iššūkio, su kuriuo jiems puikiai sekėsi susitvarkyti.

„Galbūt buvome šiek tiek atlaidesni, nei žalgiriečiams, bet jiems teko išgirsti ir griežtesnių žodžių iš trenerio. Tačiau jie ir norėjo patirti tikrą futbolininko gyvenimą. Mes jiems būtent tai suteikėme. Toks jų pasirinkimas tik patvirtina, kad futbolas jiems – labai svarbus. Jie tikrai palaiko „Žalgirį“, o tai patvirtindami jie atvyko į mūsų treniruotę vien tam, kad pamatytų, koks gyvenimas verda klubo viduje. Labai dėl to džiaugiuosi“, – sakė A. Skerla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.