Čempionų lyga: favoritams – itin rimti egzaminai

Antradienį ir trečiadienį vyks UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomosios dvikovos. Visas jas rodys „Viasat Sport Baltic“ ir TV6 kanalai. Visose keturiose porose išlieka didžiulė intriga. Antradienį jėgas išbandys „Manchester City“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ bei Madrido „Real“ ir „Wolfsburg“, o trečiadienį – Lisabonos „Benfica“ ir Miuncheno „Bayern“ bei Madrido „Atletico“ ir „Barcelona“.

„Real“ treneris Zinedine'as Zidane'as tikisi, kad jo komanda šiandien įveiks vokiečius kur kas didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.<br>AFP nuotr.
„Real“ treneris Zinedine'as Zidane'as tikisi, kad jo komanda šiandien įveiks vokiečius kur kas didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 2:44 PM, atnaujinta May 29, 2017, 10:47 AM

„Manchester City“ ir PSG poros favoritu prieš ketvirtfinalio seriją buvo vadinamas Prancūzijos klubas, bet pirmoji dvikova Paryžiuje baigėsi 2:2. Mančesterio futbolininkams šiandien pakaktų ir lygiųjų 0:0, 1:1. Pirmosiose rungtynėse PSG sukūrė daug progų įvarčiui pasiekti, bet daugumos jų neišnaudojo. Zlatanas Ibrahimovičius nesugebėjo realizuoti 11 m baudinio.

„Paryžiuje mes varžovams suteikėme per daug erdvių. Jas varžovai moka išnaudoti. Namie nežaidėme fantastiškai. Svečiuose mums reikia pademonstruoti geresnį futbolą nei savo aikštėje. Jei sukursime tiek galimybių pelnyti įvartį, kiek pirmojoje dvikovoje, manau, iškopsime į pusfinalį“, – kalbėjo PSG treneris Laurent'as Blancas.

Vienas iš rimčiausių pretendentų triumfuoti Čempionų lygoje „Real“ Vokietijoje sensacingai nusileido „Wolfsburg“ komandai net 0:2. Volfsburgo ekipa Vokietijos Bundeslygoje užima 8 vietą. „Real“ turi tik menkų šansų laimėti Ispanijos čempionatą, todėl, jei Zinedine'o Zidano auklėtiniai neprasimuštų į Čempionų lygos pusfinalį, jiems tai būtų tikra katastrofa.

„Mums būtina aistra, bet ir kartu šaltas protas. Nesieksime žūtbūt įmušti du įvarčius per 10-15 minučių. Negalime iškart aklai pulti gausiomis pajėgomis, nes jei praleisime įvartį, bus labai sunku“, – svarstė Z. Zidanas. „Real“ netenkintų pergalės 3:1 ar 4:2. Tokiu atveju toliau žengtų varžovai, kurie būtų pelnę daugiau įvarčių svečiuose.

Rimtas iššūkis laukia ir kito Europos futbolo milžino Miuncheno „Bayern“, kuris namie Lisabonos „Benfica“ futbolininkus įveikė minimaliu skirtumu 1:0. Lengvo pasivaikščiojimo taip pat nesitiki „Barcelona“. Ji „Camp Nou“ stadione Madrido „Atletico“ nugalėjo 2:1. Madridiečius tenkintų ir minimali pergalė 1:0.

„Barca“ praėjusį savaitgalį labai netikėtai suklupo Ispanijos pirmenybėse, kai 0:1 nusileido vidutiniokui San Sebastiano „Real Sociedad“ klubui. Tačiau Katalonijos komanda vis tiek arti čempionės titulo. „Atletico“ žengia antrojoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.