Skelbia pavojų: futbolas gali nulemti silpnaprotystę

Anglijos futbolo asociacija (FA) prašo Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prisidėti prie tyrimo, ar buvusių futbolininkų silpnaprotystė yra ir paties žaidimo pasekmė.

Medikai perspėja, kad dažni smūgiai galva kenkia futbolininkų sveikatai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Medikai perspėja, kad dažni smūgiai galva kenkia futbolininkų sveikatai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-12 13:05, atnaujinta 2017-05-29 11:49

Pastaruoju metu vis garsiau kalbama, kad tūkstančiai smūgių į kamuolį galva, kuriuos per karjerą atlieka futbolo profesionalai, pakenkia smegenims.

Kaip pranešė dienraštis „Daily Mirror“, trys futbolininkai iš 1966-aisiais pasaulio čempione tapusios Anglijos rinktinės susirgo Alzheimerio liga – Martinas Petersas, Nobby Stilesas ir Ray Wilsonas.

Beje, dar 2002-aisiais didelį atgarsį buvo sukėlusi garsaus anglų futbolininko Jeffo Astle'o mirtis, kai medikai pranešė, jog 60-mečio kelionę Anapilin paskatino chroniškas trauminis smegenų pažeidimas.

FA medicinos tarnybos vadovas Ianas Beasley sakė: „Norime, kad FIFA padėtų mums tyrinėjant, ar yra ryšys tarp profesionalaus futbolo ir vėliau sumažėjusių protinių gebėjimų. Paprastai funkciniai sutrikimai būna galvos smegenų pažeidimo rezultatas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.