Anglijos didvyrio kelias: fabriko darbuotojas, išsižadėjęs tėvų

„Leicester City“ puolėjas Jamie Vardy antradienį turėjo daug priežasčių šypsotis. Klubo triumfas „Premier“ lygoje tapo tikra puošmena neįtikėtinoje 29-erių anglo šlovės istorijoje. Dar prieš šešerius metus jis žaidė septintoje pagal pajėgumą Anglijos futbolo lygoje, buvo teistas ir dirbo gamykloje.

J.Vardy tapo tikra žvaigžde.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy tapo tikra žvaigžde.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy šeima negali džiaugtis sūnaus pergalėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy šeima negali džiaugtis sūnaus pergalėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Atvykus treneriui Claudio Ranieri „Leicester City“ išsigelbėjo, o italo schemoms puikiai tikęs puolėjas tiesiog sprogo įvarčiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Atvykus treneriui Claudio Ranieri „Leicester City“ išsigelbėjo, o italo schemoms puikiai tikęs puolėjas tiesiog sprogo įvarčiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy debiutavo Anglijos rinktinėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy debiutavo Anglijos rinktinėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy sąskaitoje šiame sezone – jau 22 įvarčiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy sąskaitoje šiame sezone – jau 22 įvarčiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy „Leicester City“ klube rungtyniauja nuo 2012 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Vardy „Leicester City“ klube rungtyniauja nuo 2012 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 4, 2016, 5:36 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:02 PM

Dabar jis – milijonierius, palikęs visas negandas praeityje ir susižadėjęs su gražuole Rebekha Nicholson. Šiuo metu net kalbama, kad apie puolėją bus kuriamas filmas.

Galbūt neįtikėtinas sezonas padės jam atkurti ir nutrūkusius santykius su artimiausiais žmonėmis – savo šeima.

Gamyklos darbuotojas

J.Vardy buvo išmestas iš „Sheffield Wednesday“ klubo jaunimo akademijos, nes buvo per „mažas“. Tada puolėjas patraukė į „Stocksbridge Park Steels“, kuris žaidė septintoje pagal pajėgumą Anglijos futbolo lygoje. Čia jis žaidė iki pat 2010 metų.

Puolėjas gaudavo 30 svarų per savaitę atlyginimą ir dirbo anglies pluošto gamykloje po dešimt valandų per dieną.

Jis turėjo rungtyniauti su elektroniniu davikliu ant kojos, nes buvo lygtinai teistas už tai, kad prie naktinio klubo sumušė du žmones. Kartais jį net tekdavo pakeisti sužaidus 60 minučių, kad šis spėtų laiku grįžti namo ir nepažeistų komendanto valandos.

„Jau tada pamačiau, kad jis turi kažką. Jis buvo greitas, puikiai žaidė vienu lietimu ir buvo atkaklus. Pamenu, tada nervingai dairiausi aplinkui, nes bijojau, kad be manęs jį dar kažkas stebi. Žinojau, kad turiu sudaryti sutartį su juo“, – prisimena Neilas Aspinas, „FC Halifax“ klubo atstovas, prisiviliojęs J.Vardy.

Po puikių metų šiame klube, kai pelnė 27 įvarčius, puolėjas persikėlė į penktą pagal pajėgumą lygą ir sudarė sutartį su „Fleetwood“ klubu.

Skrydis į žvaigždes

Čia jis per sezoną įmušė dar 34 įvarčius ir durys į sėkmę atsivėrė. 2012 metais „Leicester City“ už milijoną svarų nusipirko J.Vardy ir šis debiutavo jau antroje pagal pajėgumą lygoje.

Per pirmąjį sezoną puolėjas viso pelnė tik penkis įvarčius ir sulaukė aistruolių įsiūčio – šie tikėjosi sėkmingesnio žaidimo.

Antrasis sezonas klojosi daug geriau – J.Vardy pelnė 16 įvarčių, o klubas pateko į „Premier“ lygą.

Pirmasis sezonas stipriausioje pasaulio futbolo lygoje ir vėl buvo sudėtingas – anglas įmušė penkis kartus, o ekipa beveik visą sezoną buvo dugne.

Tačiau atvykus treneriui Claudio Ranieri „Leicester City“ išsigelbėjo, o italo schemoms puikiai tikęs puolėjas tiesiog sprogo įvarčiais.

Jis pasiekė „Premier“ lygos rekordą, kai mušė įvarčius 11-oje rungtynių iš eilės. Šiuo metu prie jo vardo – 22 įvarčiai.

Gyvenimas dabar

J.Vardy jau spėjo debiutuoti Anglijos rinktinėje ir pelnyti du įvarčius. Gegužės mėnesio pabaigoje jis šoks vestuvėse su R.Nicholson. Šventę teko paankstinti, mat puolėjas birželį greičiausiai praleis Prancūzijoje, kur vyks Europos futbolo čempionatas.

Prieš metus niekas net negalėjo įsivaizduoti, kad šis žaidėjas pateks į nacionalinę rinktinę.

Puolėjas pastaruoju metu rengia ir savo vardo stovyklą, į kurią kviečia neprofesionaliose lygose žaidžiančius žaidėjus ir bando jiems padėti pakilti į aukštesnį lygį, ką pasiekė ir pats. Artimiausiu metu bus išleista ir J.Vardy autobiografinė knyga.

Anglas papildys ir savo kišenę – kontrakte numatyta, jog triumfo atveju „Premier“ lygoje, jo alga pakils nuo 80 tūkst. svarų iki 100 tūkst. per savaitę.

Įvairių ekspertų skaičiavimu, Lesterio klubui ši pergalė gali atnešti 250 milijonų svarų, tad puolėjas gali tikėtis ir dar didesnio algos šuolio.

Dar laimingesnė pasakos pabaiga būtų tada, jeigu puolėjas susitaikytų su savo šeima.

Išsižadėjo artimųjų

Nuo tada, kai pradėjo bendrauti su B.Nicholson, J.Vardy ir šeimos santykiai pablogėjo. Su artimaisiais jis nebendrauja jau daugiau nei metus.

Puolėjas nebendrauja nei su tėvais, nei su seneliais.

„Aš jam paaukojau 22-ejus gyvenimo metus, kad padėčiau Jamie atsidurti ten, kur jis yra dabar. Tačiau dabar jis spjovė man į veidą. Mes nebūsime jo vestuvėse ir tai tęsiasi nuo tada, kai jo gyvenime atsirado Rebekah“, – tramdydamas ašaras kalbėjo J.Vardy tėvas.

„Tai aš važiuodavau jo pasiimti per visą miestą, kad jis laiku spėtų grįžti namo, kai buvo nuteistas ir turėjo laikytis komendanto valandos“, – tęsė jis.

J.Vardy seneliai pripažįsta – būtent R.Nicholson išardė jų santykius.

„Džiaugiamės jo karjera, tačiau keista, kad jo nebematome ir negirdime. Tai didžiulė gėda. Pažiūrėkite į moterį, kurią jis ves“, – priduria jie.

R.Nicholson su J.Vardy augina dukterį, o iš ankstesnių santykių turi du vaikus. Anksčiau ji susitikinėjo su keliais futbolininkais, dainininku.

Parengė Mažvydas Laurinaitis 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.