Krymo futbolo vadovas: mus priims į UEFA – juk Kosovą priėmė

Krymo futbolo sąjunga (KFS) gali tapti UEFA nare sekdama Kosovo pavyzdžiu ir viskas būtent į tai ir krypsta, agentūrai TASS pareiškė KFS prezidentas Jurijus Vetocha.

Dabar Krymo čempionate žaidžia aštuoni klubai.<br>e-crimea.info nuotr.
Dabar Krymo čempionate žaidžia aštuoni klubai.<br>e-crimea.info nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 1:54 PM, atnaujinta May 26, 2017, 1:08 PM

Šiuo metu UEFA yra suteikusi Krymui specialų statusą – KFS užregistruota pernai liepą. Bet UEFA neleidžia Rusijos aneksuoto pusiasalio klubams dalyvauti oficialiose Rusijos futbolo varžybose. Dabar Krymo čempionate žaidžia aštuoni klubai.

„Praėjusiame UEFA kongrese pora delegatų paklausė: jei mes keliame Kosovo klausimą, kažką reikia daryti su Krymu. Aš nematau skirtumo tarp mūsų situacijų. Kosovas kol kas irgi nepripažinta respublika. Kalbėjomės su UEFA atstovais – jie aiškiai pasakė, kad yra susitarimas. FIFA prezidentas Gianni Infantino buvo susitikęs su Rusijos sporto ministru Vitalijumi Mutko ir taip pat svarstė, kaip pasaulio futbole legalizuoti Krymą. Žinoma, etapais. Suprantame, kad greitai to nebus. Bet visus mums keltus reikalavimus įvykdėme. Mūsų vystymosi chronologija tokia, kad krypstama į pripažinimą“, – kalbėjo J.Vetocha.

Kosovo futbolo federacija į UEFA buvo priimta antradienį. Už tai balsavo 28 kongreso delegatai, prieš – 24, tarp jų – ir Rusijos futbolo sąjunga, palaikanti Serbiją, kuri nepripažįsta savo buvusios provincijos Kosovo nepriklausomybės. Du biuleteniai buvo negaliojantys.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai irgi balsavo prieš Kosovo narystę UEFA. „Kosovas turi būti visateisiu nariu, tačiau tik tada, kai galės vykdyti visus įsipareigojimus, todėl šiuo atveju balsavome prieš“, – BNS sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Dabar Kosovo futbolo federacija bandys stoti į FIFA ir dalyvauti 2018-ųjų pasaulio čempionato atrankos varžybose. FIFA šiuo klausimu balsuos gegužės 13-ąją.

2008-aisiais vienašališkai nepriklausomybę nuo Serbijos paskelbusį Kosovą yra pripažinusios 111 šalių, tarp jų – Lietuva. Bet Kosovas dar nėra Jungtinių Tautų narys.

Tuo tarpu 2014-aisiais Rusijos aneksuotą Krymą tarptautinė bendruomenė toliau laiko Ukrainos dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.