A lygos 12-ojo turo intrigos: įvarčiai, nuovargis ir snaiperiai

Rungtynėmis S.Dariaus ir S.Girėno stadione tarp „Kauno Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ antradienį prasidės 12-asis Lietuvos futbolo A lygos čempionato turas. Pateikiame keturias jo intrigas.

Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dvikova<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dvikova<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 4:55 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:18 AM

Ar pavyks vėl pasižymėti abiems „Atlanto“ puolimo lyderiams?

Šiek tiek čempionate stabtelėjus uostamiesčio komandos atakų lyderiui Maksimui Maksimovui, jam ant kulnų ėmė lipti komandos dvejuose mačuose paeiliui rezultatyviai sužaidęs kitas „Atlanto“ puolėjas Abdulas Sylla – abu klaipėdiečiai pirmauja rezultatyviausių lygos futbolininkų sąraše. Įdomus faktas, kad šie futbolininkai tose pačiose šio sezono rungtynėse pasižymėjo tik kartą – pirmajame rate būtent prieš „Kauno Žalgirį“.

Laikinosios sostinės komanda pastaruoju metu žaidžia labai banguotai. Žalgiriečiai gali nepraleisti įvarčio dvikovoje prieš čempionato lyderius „Trakus“, tačiau po to penkis sykius traukti kamuolį iš tinklo rungtynėse su Jonavos „Lietava“, bet vėl nepraleisti Kauno derbyje. Vadovaujantis šiuo dėsningumu, tikslių „Atlanto“ smūgių tikėtis galima, o tiek M.Maksimovas, tiek A.Sylla stengsis snaiperių sąraše padarys viską, kad padidintų atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų.

Ar pavyks po LFF taurės finalo atsistatyti čempionui?

Po ilgo ir sekinančio finalo sekmadienį Vilniaus „Žalgiris“ neturi laiko atsikvėpti ir jau po trijų dienų keliauja į Jonavą, kur jo laukia pirmajame rate staigmeną pateikusi „Lietava“, vos iš sostinės neišsivežusi pergalės. Žinoma, čempiono atsarginių suolas yra vienas ilgiausių iš visų komandų, tačiau vargu, ar vyr. treneris Valdas Dambrauskas imsis ženkliai keisti starto vienuolikę, taip išbalansuojant pamažu atrandančių savo ritmą auklėtinių žaidimą.

Futbolininkų kojos 120 sunkių minučių, praleistų Telšių stadione, tikrai pajus, juolab, kad Aukštaitijoje vėl teks rungtyniauti ant natūralios dangos. Vis tik, po laimėto finalo pasikrovę teigiamų emocijų čempionai nebus linkę kartoti pirmojo rato klaidų, tačiau šįkart turės įveikti ne tik varžovus, bet ir atsiliepsiantį nuovargį.

Pratęs „Stumbras“ puikios gynybos seriją?

Iki tol vos kartą nepraleidęs traumų praretintas „Stumbras“ paskutinėse dvejose rungtynėse iš eilės išlaikė „sausus“ vartus. Sykį – net su gynybos linijoje rungtyniavusiu saugu Ainu Bareikiu. Vis tik, verta atkreipti dėmesį, kad iki tol rezultatyvūs kauniečiai, mušdavę beveik po porą įvarčių per mačą, užmiršo kelius prie varžovų vartų. Tiesa, progų „Stumbras“ turėjo net labai gerų. Vien ko verta Roberto Vėževičiaus akistata su riterių vartų sargu Mariumi Rapaliu, bet įvarčių komandos gerbėjai neišvydo.

Tikėtis sėkmės gynyboje prieš „Sūduvą“ laikinosios sostinės komandai leidžia Tomo Radzinevičiaus trauma. Jau priartėjęs prie savo formos puolėjas nukalė ne vieną sūduviškių pergalę. Tačiau Marijampolės komanda nebe tokia, kokią matėme sezono pradžioje. „Trakų“ sindromas ją vis dar tebekamuoja, tačiau daugumą kitų varžovų šiame sezone suvalkiečiai įveikė. Pirmajame rate nuverstas ir „Stumbras“, todėl pasiekti teigiamą rezultatą prieš audringai savo žiūrovų palaikomą „Sūduvą“ bus sunku.

Ar sugebės „Utenis“ pakartoti Kauno komandų sėkmę rungtynėse prieš „Trakus“?

Jei „Sūduvą“ keletą sezonų neatsikrato „Trakų“ sindromo, tai pačius trakiečius šiame čempionate vargina jų pačių sindromas. Puikiai sužaisdami prieš tiesioginius konkurentus, trakiškiai taškus pabėrė ten, kur to tikėtis buvo sunku – prieš abi Kauno ekipas. Verta pastebėti, kad labiau dėl tokių rezultatų kalti patys blankiai žaidę čempionato lyderiai, į aikštę išbėgę be tinkamo nusiteikimo ir išsijudindavo tik po pertraukos.

Šansai, kad riteriai vėl bus pernelyg atsipalaidavę rungtynėse prieš paskutinę vietą lygoje užimantį ir įvarčių praktiškai nemušantį „Utenį“, tikėtina, yra labai nedideli. Net gi priešingai – „Trakai“ bus pikti po pralaimėjimo LFF taurės finale, todėl visas jų pyktis turėtų būti išlietas ant Aukštaitijos komandos. Tiek „Atlantas“, tiek „Žalgiris“ pagerino I rato dvikovos prieš uteniškius rezultatą. Tą stengsis padaryti ir senosios sostinės klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas