Rinktinės vartininkas G. Arlauskis ir vėl kryžkelėje

Praėjusį sezoną Anglijos ir Ispanijos futbolo pirmenybėse debiutavęs, tačiau nuolatinės vietos pagrindinėje sudėtyje neiškovojęs vartininkas Giedrius Arlauskis vasarą tikriausiai persikels į kitos šalies klubą.

G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskis gali jau galvoti apie kitą klubą.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskis gali jau galvoti apie kitą klubą.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
G.Arlauskiui praėjęs sezonas nesusiklostė sėkmingai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

May 18, 2016, 9:31 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:07 AM

G.Arlauskis tapo antruoju lietuviu, įkėlusiu koją į Anglijos „Premier“ lygą. Jis gavo progą žaisti su Madrido „Real“ žvaigždynu, bet galiausiai 28 metų vartininkui sezonas tapo nesusipratimų virtine.

2015- 2016 m. sezoną „Watford“ gretose pradėjęs, o paskui Barselonos „Espanyol“ klubui paskolintas geriausias 2014 metų mūsų šalies futbolininkas priverstas dairytis aplink – jo agentas Leonidas Istrati jau ieško naujos komandos savo klientui.

Išskrido į Boliviją

G.Arlauskis antradienio vakarą su „Espanyol“ futbolininkais išskrido į Boliviją, bet po komercinio turnyro Pietų Amerikoje į Barseloną nebegrįš.

„Žiemą buvo kalbama su „Espanyol“ apie galimybę išpirkti likusią pustrečių metų Giedriaus sutartį iš „Watford“, bet Ispanijos klubo finansinė situacija nėra gera.

Ir pirmadienį, ir antradienį kalbėjausi su „Espanyol“ atstovais ir supratau, kad perėjimo nebus. Po varžybų Bolivijoje jis sugrįš į Lietuvą, o mes kalbėsimės su „Watford“, ką daryti toliau“, – sakė Lietuvos futbolininkui atstovaujantis agentas iš Moldovos.

„Watford“ nebėra vietų

Praėjusią vasarą po sėkmingo sezono Rumunijoje G.Arlauskis sudarė sutartį pagal formulę „2 plius 1“ su „Watford“, tačiau Anglijos klube sužaidė tik dvejas oficialias rungtynes ir sausio pabaigoje buvo paskolintas „Espanyol“.

Teoriškai lietuvis galėtų sugrįžti į Anglijos klubą, bet ten rastų užimtas kėdes.

G.Arlauskiui nepavyko nukonkuruoti „Watford“ pagrindinio vartininko brazilo Heurelho Gomeso, kurio žygdarbiai vartuose daug prisidėjo, kad po aštuonerių metų į „Premier“ lygą grįžusi ekipa finišuotų trylikta tarp 20 komandų.

35 metų brazilas be konkurencijos tapo geriausiu „Watford“ žaidėju šį sezoną.

Be to, sutikęs išsiųsti G.Arlauskį į Ispaniją, „Watford“ klubas sudarė ilgalaikę sutartį su Rumunijos vartininku Costelu Pantilimonu, kuriam patikėjo ginti komandos vartus per taurės varžybas. Trenerio Sanchezo Florezo atsisveikinimas su komanda vargu ar pakeis vartininkų hierarchiją Votfordo komandoje.

„Šansų pasirodyti G.Arlauskis turės nedaug, nes klubas labai pasitiki H.Gomesu, todėl pokyčių nebus. O mano klientui svarbu žaisti“, – pabrėžė L.Istrati.

Domisi belgai ir turkai

G.Arlauskio agento teigimu, keli klubai jau skambino ir domėjosi Lietuvos rinktinės vartininku.

„Yra pasiūlymų iš Belgijos ir Turkijos, bet reikia viską rimtai svarstyti. Jo amžiaus dabar yra toks, kad labai svarbu rasti komandą, kurioje jis žaistų ir atsiskleistų, – sakė L.Istrati. – Pinigai nėra svarbiausia.

Per karjerą jis yra žaidęs klubuose, kuriuose uždirbo nedaug, ir tokiuose, kuriuose pinigai buvo neblogi. Dabar svarbiausia rasti komandą, kuri atitiktų jo sportines ambicijas.“

Futbolo agentas įsitikinęs, kad prieš metus žengė logiškus žingsnius, įtikinęs G.Arlauskį priimti „Watford“ pasiūlymą.

Po puikaus sezono Bukarešto „Steaua“ klube lietuvis turėjo pasiūlymų ir iš pajėgių Portugalijos ir Italijos klubų. Tačiau visus žaidėjus traukia „Premier“ lyga, o „Watford“ klube G.Arlauskis tikėjosi tapti pagrindiniu vartininku, juolab kad buvo kalbama, jog H.Gomesas sutarties nepratęs. Tačiau keitėsi treneriai ir aplinkybės. Nesikeitė tik G.Arlauskio bėdos žengiant į aikštę.

Sezonas vertės nepridėjo

Nors G.Arlauskis išvengė didelių klaidų, taip jau sutapo, kad vos gavus galimybę žaisti jo ginamus vartus užpildavo įvarčių lietus.

Per debiutą rugpjūtį „Watford“ klube G.Arlauskis praleido įvartį, o jo ekipa 0:1 pralaimėjo lygos taurės rungtynes 2-osios lygos komandai „Preston“.

Tada atėjo nesėkmių ruožas 2016 m. Europos čempionato atrankos varžybose -- po pralaimėjimo (0:1) Taline Estijai G.Arlauskis buvo pašalintas iš aikštės už paskutinės vilties pražangą rungtynėse su San Marinu (2:1), o prieš pat pralaimėjimą Vilniuje Anglijai (0:3) spėjo susikivirčyti su žurnalistais.

G.Arlauskio pasirodymas „Premier“ lygoje truko tik 23 minutes, kai lapkritį rungtynėse su „Aston Vila“ jam teko pakeisti traumą patyrusį H.Gomesą, -- lietuvis praleido vieną įvartį, bet „Watford“ laimėjo 3:2.

Visos trejos rungtynės Ispanijos čempionate su „Espanyol“ G.Arlauskiui virto nesibaigiančiu košmaru – Madrido „Real“ klubui pralaimėta 0:6, San Sebastiano „Real Sociedad“ – 0:5 (G.Arlauskis dėl traumos buvo pakeistas po pertraukos esant rezultatui 0:2), „Las Palmas“ – 0:4. Nenuostabu, kad sezoną lietuvis baigė ant atsarginių suolo.

„Tikėjomės kitokios situacijos „Espanyol“, bet į Ispaniją jis atvyko būdamas ne pačios geriausios sveikatos. Nors jam labai skaudėjo koją, treneriai rizikavo pasiųsti jį į vartus, o paskui kelis mėnesius nepavyko susitvarkyti su savimi, – kalbėjo L.Istrati. – Žinoma, rasti darbą vartininkui, kurio statistika šį sezoną tokia prasta, – ne pats lengviausias variantas.

Bet jis – stiprus žmogus. Tarp mano klientų yra daug gerų futbolininkų, bet jiems pateikiu Giedrių kaip pavyzdį – retai pasitaiko tokių ambicingų, nuoširdžių ir sąžiningų žaidėjų. Tikiuosi, kad Giedrius prasiverš.“

Kuria kryptimi bandys veržtis G.Arlauskis, daug lems „Watford“ klubo vadovai.

L.Istrati skaičiuoja tris galimus variantus: A – kuris nors klubas išpirks sutartį iš „Watford“, B – „Watford“ vėl paskolins G.Arlauskį, C – lietuvis liks „Watford“ komandoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.